Potrebno je:

3 jaja

70 gr maslaca

200 gr višanja ili trešanja

50 gr seckanih oraha

50 gr kockica čokolade

malo cimeta

100 gr brašna

1/2 praška za pecivo

100 gr šećera

50 gr suvog groždja

Priprema:

Suvo groždje staviti u rastvor ruma- Jaja umutiti dodati brašno i prašak za pecivo, otopljen maslac , seckane orahe, kockice čokolade,malo cometa, i suvo groždje .

Sve dobro izjednačiti i sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Odozgo poredjati višnje ili trešnje i razbacati još neke čokoladne romboide ili sl.

Peći na 190 stepeni C oko 40 min. Kolač ohladjen seći. Sjajan je.

Izvor: Bakina kuhinja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.