
Ko je Nina Došen, POBEDNICA treće sezone „MasterChef Srbija“?
Nina Došen je pobednica treće sezone „MasterChef Srbija“, a ovo je njena kratka biografija.
28.6.2025. 22:20
Da, i kuvanje jaja zahteva posebno znanje i veštinu. Na ovome insistiraju veliki kulinari, naglašavajući da jaje treba da bude dobro kuvano, ali da pritom ne deluje kao da je "gumeno".
30.10.2016.|12:04
Posle kuvanja trebalo bi da ostane prijatnog mirisa, sa belancetom jednako kuvanim i prhkim žumancetom.
Da biste dobili tvrdo kuvana jaja po želji, prvo ih treba direktno iz frižidera potopiti u hladnu vodu, sa tri prsta vode iznad. Čim voda provri posudu sklonite sa strane šporeta. U tom momentu jaja su već meko kuvana.
Ako želite da budu tvrdo kuvana, ostavite ih u vrućoj vodi još pola sata. Posle kuvanja, jaja operite ispod mlaza hladne vode, da bi se prekinulo širenje toplote i lakše skinula ljuska.
Izvor: novosti
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.