Sastojci:
- 700 g rendane bundeve
- 500 g kora za pitu
- 3-4 kašike šećera
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
Za premaz
- 2 jajeta
1 šoljica šećera
- 3 šoljice jogurta
- 1 šoljica ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
Priprema:
- Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane.
- Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt.
- Zasladite šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte žicom. Ovaj fil će učiniti da kore izgledaju kao domaće.
- Bundevu takođe pošećerite i promešajte. Možete umesto šećera da koristite med.
- Dodajte i cimet po želji. Ređajte 3 kore jednu na drugu.
- Na prve dve stavite po 3 kašike fila, a na treću resporedite bundevu i malo oceđenog suvog grožđa pa urolajte.
Ponavljajte postupak dok imate materijala. ređajte u podmazanu tepsiju ili tepsiju sa pek papirom.
- Premažite odozgo ako vam ostane fila.
- Pecite na 200 stepeni oko pola sata, piše Stvar ukusa.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.