Danas vam predstavljamo baka Jelin recept za brzinski ručak koji će vas oduševiti.
Æufte, æuftice, foto: Bakina kuhinja
05.12.2020.|11:00
Podeli:
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
1 jaje
prezle
so, biber malo aleve paprike
beli luk
Za sos:
200 ml. kuvanog paradajza
1 kašika brašna
malo ulja
voda za sos
soli
malo origana
malo bosiljka
Priprema:
U mleveno meso, staviti jaje, malo prezli, malo belog luka u granulama, bibera mlevenog, malo aleve slatke mlevene paprike, soli i sve dobro izjednačiti i formirati ćuftice.
U šerpu ispržiti brašno na ulju dodati paradajz kuvan i 200 ml vode.. Mešati stalno i dodavati vode da se dobije redji sos.
Ubaciti malo origana, bosiljka seckanog i soli. U tepsiju sipati sos i unutra poredjati ćuftice, Premaziti uljem i peći u rerni na 210 stepeni C oko 30-40 minuta.
Fantastičnog ukusa, brzo se sprema servirati uz baren krompir.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.