SUPER SAVETI ZA PAKOVANJE KOFERA: Ovako se stvari sigurno neće izgužvati

Pakovanje kofera je za većinu putnika veliki izazov. Kako spakovati sve, a da ne prekoračite dozovljenu težinu, da sve stane lepo u kofer i da ne bude izgužvano? Ovo je dilema koja prati veliki broj ljubitelja putovanja.

Pakovanje kofera, foto: sebra/Shutterstock
Pakovanje kofera, foto: sebra/Shutterstock
.

Sedam praktičnih saveta za pakovanje kofera

Urolajte garderobu i prvo nju spakujte. Najbolji način da sprečite gužvanje i iskoristite maksimalno slobodan prostor u koferu je korišćenje metode rolne.

Položite prednju stranu majice na dole, zavijte rukave i zarolajte je odozdo prema gore. Što se pantalona tiče sastavite nogavice i rolajte od struka na dole.

Odaberite garderobu od tkanine koja je pogodna za putovanja (da se ne gužva). Izbegavajte lan i keper materijal jer se oni baš gužvaju i moraćete da peglate stvari kada ih izvadite iz kofera.

Ono što planirate odmah da obučete stavite na vrhi kofera. Ukoliko čim sletite avionom na željenu destinaciju imate neki sastanak ili idete na večeru isplanirajte unapred šta ćete da obučete i te stvari poslednje stavite u torbu, piše Abago.com

Teške stvari postavite na dno kofera (knjige, cipele…)

Postavljajte kese između odeće. Na taj način ćete zaštiti osetljive stvari od oštećenja, a i sprečiti da dođe do većeg gužvanja

Koristite mini platnene torbice ukoliko ih imate i rasporedite garderobu u njima.

Upakujte kofer do kraja. Izbegavajte da kofer bude polu prazan i skroz pun da jedva možete da ga zatvorite. Ukoliko je poluprazan doći će do pomeranja stvari (šetanja) u koferu i postoji verovatnoća da se nešto i polomi.

Popunite prostor praznim kesama ili papirom. Vodite računa da ne preterate sa garderobom jer je to siguran način da će biti zgužvana, a i možete da imate problem prilikom pakovanja u povratku.