Poznato je da boje utiču na naše raspoloženje, ali i na to kako nas drugi ljudi vide. Svaka boja ima neko svoje simbolično značenje. Toplije boje poput crvene, narandžaste i žute povezane su s energijom, strašću i srećom, dok su hladnije boje poput plave, zelene i ljubičaste povezane s mirom, opuštanjem i dubokim mislima.

A da li znate da na to ima uticaj i horoskopski znak. U zavisnosti od toga postoje boje koje vam mogu odgovarati, dok bi neke trebalo da izbegavate.

Ovan - Jarko crvena boja

Iako su poznati kao vatreni i strastveni, Ovnovi bi trebalo da izbegavaju jarko crvenu boju. Ova boja može pojačati njihovu sklonost ka agresiji i nepromišljenim akcijama.

Bik - Tamnozelena boja

Duboko su povezani s prirodom i stabilnošću, a ipak ne bi trebalo da nose tamnozelenu boju. Ova boja može pojačati njihovu sklonost prema tvrdoglavosti.

Blizanci - Žuta boja

Za dinamični znak poput Blizanaca žuta nije baš najbolji izbor. Ova boja može pojačati njihovu sklonost nervozi i nepromišljenim odlukama.

Rak - Tamnoplava boja

Rakovi su emotivni i intuitivni, a tamnoplave nijanse nisu dobar izbor za njih. Ova boja može pojačati njihovu sklonost prema melanholiji i zatvaranju u sebe.

Lav - Narandžasta boja

Kako su dramatični i strastveni, trebalo bi da izbegavaju odeću u narandžastim nijansama. Ova boja može pojačati njihovu sklonost prema egocentrizmu.

Devica - Svetlosiva boja

Važe za praktičan znak, ali bi trebalo da izbegavaju svetlosive nijanse. Ova boja može previše naglasiti njihovu sklonost prema perfekcionizmu.

Vaga - Svetloroze boja

Vage su ljubazne i prijatne, ipak, svetloroze nije za njih. Ova boja dovodi do izražaja njihovu površnost.

Škorpion - Tamnocrvena boja

To nije prava nijansa za strastvene Škorpione. Ova boja može pojačati njihovu sklonost prema ljubomori i posesivnosti.

Strelac - Ljubičasta boja

Strelčevi su optimistični i slobodoumni, ali bi trebalo da izbegavaju ljubičaste nijanse. Ova boja može pojačati njihovu sklonost prema nerealnim očekivanjima i naglasiti njihovu neozbiljnost.

Jarac - Tamnosiva boja

Ambiciozni i odgovorni, ali ipak njihova boja nije tamnosiva. Ova boja previše naglašava njihovu rigidnost.

Vodolija - Plava boja

Oni su inovativni i vole da budu drugačiji, ali bi trebalo da izbegavaju plavu boju. Ova boja dovodi do izražaja njihovu distanciranost i hladnoću.

Ribe - Bela boja

Ribe su osetljive i maštovite, ali bi trebalo da izbegavate belu boju. Ove boja može pojačati njihovu emocionalnost i sklonost ka samoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.