Kako se znakovi suočavaju sa stresom? Ribe sve drže u sebi, Devica samo izgleda smireno, a OVAJ znak se lako nosi sa stresom...

Saznajte šta vaš znak uznemiruje i nažalost polako izjeda, a kada saznate - pokušajte da to suzbijete i uživate što je više moguće.

Foto: Cookie Studio/Shutterstock
Foto: Cookie Studio/Shutterstock
.

Ovan

Niste uzdržani i skoro uvek “eksplodirate” kada upadnete u stresnu situaciju, što vam uopšte ne ide u prilog. Najbolje je da pre nego što odreagujete izbrojite do 10, izađete napolje u šetnju ili uradite par vežbi. Kada osetite da vas popušta bes, počnite sa relaksacijom u vidu meditacije ili joge. Napetost vam se najčešće zadržava u mišićima vilice, čelu i temenu.

Bik

Uglavnom se suzdržavate i generalno ste smireni. Idete sa ciljom da se sve reši smirenom konverzacijom, ali vam to nekad ne ide, doduše retko. A kada se desi tako nešto, pucate kao bomba. Uglavnom se sukob stvara kada vam se suprostavi neko ko je tvrdoglav baš kao i vi, a onda vaše ponašanje postaje neprimereno. Neka vam u glavi bude razgovor o vašim osećanjima ili uradite par jednostavnih vežbi koje će vas malo zamoriti i skloniti misli. Stres i napetost kod vas napadaju vrat, vilične mišiće i ceo gornji deo leđa. Da biste sprečili pogoršanje ovih delova tela, češće radite meditaciju i duboko dišite.

Blizanci

Zbog energije koju posedujete, stalno ste u potrazi za nečim uzbudljivim i novim i najviše zbog toga, započinjete mnogo stvari u isto vreme što dovodi do pojave stresa napetosti. Skloni ste da govorite mnogo toga što ne bi trebalo, pa se posle kajete zbog posledica. Pre nego što bilo šta kažete, pokušajte da se smirite i zaustavite svoj “jezik”. Kada se nađete u takvoj situaciji, usporite disanje i opustite se. Napetost kod vas napada: grudni koš, ruke i ramena.

Rak

Rakovi su vrlo osetljivi i samim tim vrlo podložni stresu. Za vas sve predstavlja neku vrstu pretnje koju previše lično doživljavate. Volite da udarite o neki predmet kada ste besni, mada ste uglavnom pasivni. Pamtite i dugo vas drži ljutnja. Napetost kod Rakova napada grudi i stomak; stres utiče na disanje i digestivni sistem. Abdominalno disanje i razne tehnike mišića su za vas spas.

Lav

Ne volite da pokazujete znake besa i stresa, jer odgovorno branite svoj stav i dostojanstvo, naročito zbog razmišljanja drugih. Kada vas neko pokušava zaseniti ili sprečiti u nečemu u čemu uživate, to u vama stvara pritisak i tenziju. Pošto trpite, stres napada srce, vid i vrat. Uradite vežbe istezanja i polako dišite, to će vas najviše smiriti.

Devica

Izgledate mirno, a u sebi gorite! Umesto da ćutite, recite nekome koji problem imate ili počnite da pišete dnevnik. Na ovaj način ćete sav stres izbaciti iz sebe i očuvati zdravlje. Kod vas napetost najviše utiče na nervni i digestivni sistem. Pronađite sebi mirno mesto, izdvojite se, usporite disanje i dišite duboko.

Vaga

Najčešće se sukobljavate sa osobama do kojih vam je stalo i tad znate da planete, iako ste generalno mirni. Nemojte se više truditi da udovoljite svakome i pokušajte da radite nešto što samo vas čini srećnim. Leđa, a naročito u nivou bubrega i struka su najranjiviji delovi koje napetost napada. Radite veže i duboko dišite svaki put kada izbije neka rasprava.

Škorpija

Kao i Devica, Škorpija sav stres i bes drži u sebi, iako se nervira svakodnevno. To držanje u sebi može uticati na vašu psihu i izazvati psihičke poremećaje. Smanjujte prag osetljivosti i uvedite svakodnevno vežbanje u vašu rutinu.

Strelac

Vi ste slobodni i nezavisni i ne dozvoljavate da vam neko to uskraćuje. Lako se borite sa stresom i znate da se problemu nasmejete u lice, za razliku od drugih znakova. Kada vam neko uskrati ono što najviše volite - slobodu, znate dobro da se razbesnite. Napetost ubijate alkoholom i hranom, što dovodi do gojaznosti. Pre nego što posegnete za hranom, dišite pravilno i duboko

Jarac

Znate da obuzdate svoj temperament i imate visok nivo samokontrole. Pošto ste prema sebi vrlo rigorozni, kod vas se može pojaviti stres zbog vaših visokih standarda i kriterijumima. Ono što treba da uradite je da se opustite i uživate. Zbog napetosti mogu da vam oslabe kosti i zglobovi. Počnite da dišete duboko i opuštate mišiće.

Vodolija

Vas ljuti nepravda, a inače znate da oprostite i razumete sve. Kontrolisanje emocija i naravi vam odlično ide od ruke. Kada vas neko isprovocira, upotrebite vašu smirenost i želju za razgovorom, a ako ta osoba ne želi da vas prati - samo se distancirajte. Noge i leđa su vam osetljive, stoga kada osetite stres, počnite sa vežbama, a najviše za ova dva regiona.

Ribe

Miroljubivi ste i volite mir i jako ste osetljivi. Međutim zbog toga zadržavate sve u sebi i ta napetost vam se gomila. Savet je da se malo više opustite i da ne morate prema svima da budete predobri. Napetost i stres najviše utiču na imunološki sistem kod Riba, pa kada ste po stresom, možete se lako prehladiti. Za vas je raj - odmor. Kada počne rasprava, samo se distancirajte i smirite na nekom mirnom mestu. Dišite duboko i opustite mišiće.

Izvor: Ženski magazin