Prema medicinskoj astrologiji, postoje specifične bolesti i medicinska pitanja povezana sa određenim znacima zodijaka. Praktično svaki znak ima specifičnu osetljivost, što takođe ukazuje na sklonost specifičnim zdravstvenim problemima i bolestima.

U nastavku teksta otkrijte šta vaš horoskopski znak predviđa o vašem zdravlju i odlučite da li su astrolozi u pravu kada kažu da postoji veza između znakova i zdravlja.

Ovan

Osetljivost: Glava, mozak, lice

Ovnovi uspevaju u izazovima i uzbuđenjima, ali fizički i mentalni stres koji sami sebi stvaraju može dovesti do glavobolje, migrene, pa čak i moždanog udara. Ovnovi su takođe skloni stresu, depresiji i problemima sa gubitkom kose.

Bik

Osetljivost: grlo, uši, vrat

Bik može imati problema sa prehladama, upalom grla i problema sa ušima. Ako ste Bik i otkrijete da se lako umarate i dobijate na težini bez očiglednog razloga, možda imate nedovoljno aktivnu štitnu žlezdu.

Blizanci

Osetljivost: pluća, ramena, ruke, šake

Blizanci često pate od alergija, prehlade i kašlja. Kada nemaju problema sa disanjem, najverovatnije imaju problema sa šakama i rukama. Takođe nije neuobičajeno da Blizanci pate od generalizovanog anksioznog poremećaja, nesanice i nervne iscrpljenosti.

Rak

Osetljivost: grudi, stomak

Depresija je uobičajen problem mentalnog zdravlja među emotivnim Rakovima. Da bi se utešili, Rakovi se okreću hrani i često se bore sa gojaznošću. Nažalost, skloni su i problemima sa varenjem, koje dodatno pogoršava prejedanje.

Lav

Osetljivost: srce, leđa, kičma, krv

Visok krvni pritisak, začepljene arterije i nepravilan rad srca su zdravstveni rizici sa kojima se Lavovi najčešće suočavaju.

Devica

Osetljivost: stomak, probavni sistem

Device se bore sa svojom težinom, bilo da lako gube ili dobiju kilograme. Poremećaji u ishrani su česti među Devicama, kao i stomačne bolesti kao što su čir i sindrom iritabilnog creva.

Vaga

Osetljivost: bubrezi, nadbubrežne žlezde, koža

Vage muče problemi sa varenjem i obično imaju hipermotilitet creva ili zatvor. A pošto je njihova koža posebno osetljiva, takođe moraju da vode računa o pravilnoj hidrataciji.

Škorpija

Osetljivost: bešika, rektum, genitalije, jajnici

Seksualni hormoni imaju tendenciju da opadaju kod Škorpije. U jednom ekstremu, ovo može dovesti do seksualnih problema. Kada hormoni krenu drugim putem, Škorpija može biti podložna polno prenosivim bolestima.

Strelac

Osetljivost: zadnjica, butine, kičma, vid

Strelčevi su skloni manjim nezgodama. Takođe su osetljivi na uslove koji utiču na oči.

Jarac

Osetljivost: Kosti, kolena, zubi, koža, zglobovi

Jarčevi su skloni problemima vezanim za njihove kosti i zglobove.

Vodolija

Osetljivost: stopala, zglobovi, cirkulacija krvi

Vodolije mogu s vremena na vreme pokazati ekstremno anksiozno ponašanje. Takođe, ako ste rođeni u znaku Vodolije, možda imate slabe zglobove i proširene vene na nogama.

Ribe

Osetljivost: nervni sistem, noge

Osetljive Ribe često brinu da će se razboleti, što zapravo nije teško, jer Ribe često imaju slab imuni sistem. Ako ste Riba, verovatno imate osetljiva stopala, ali i probleme kao što su žuljevi, kurje oči i česti grčevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.