BOJA SREĆE ZA VAŠ HOROSKOPSKI ZNAK: Pružiće vam smirenje, utehu i inspiraciju, a OVNOVIMA se savetuje da jednu posebno IZBEGAVAJU!

Najbolja boja za Ovna je crvena, za Bika je zelena, a koja boja najviše odgovara ostalim horoskopskim znacima?

Izvor: Lepa i srećna/Jasmina Glišić  |  
Foto: Kostikova Natalia/Shutterstock
Foto: Kostikova Natalia/Shutterstock
.

Psiholozi kažu da boje utiču na naše raspoloženje u velikoj meri, a astrolozi tvrde da dejstvo boja može da zavisi i od horoskopskog znaka u kojem je neko rođen.

Zabavite se ovim predlozima i isprobajte neki od njih - možda vam promena kolorne šeme donese više energije i radosti.

Ovan

Za strasnog, vatrenog Ovna, uvek pomalo tvrdoglavog, čini se kao da ima nepresušni izvor energije. Međutim, i njemu može dobro doći i mali podsticaj, a njegova boja je crvena. Ona budi strast, ima snažne vibracije, savetuje se da se nosi na vežbanju, kao i da je izbegavaju oni sa visokim krvnim pritiskom.

Bik

Na njih uvek možete da se oslonite, oni su sa obe noge na zemlji. Rođeni u znaku Bika vole prirodu, ali nemaju ništa protiv ni malo luksuza. Njihova boja je zelena, boja šume, ali i boja bogatstva. Treba da odmaraju oči na zelenilu, tako se oslobađaju negativnih misli i opuštaju. Zeleni komadi odeće se, takođe, preporučuju.

Blizanci

Veseli, pomalo brbljivi, ali i nemirni, Blizanci mogu da uživaju u žutoj boji. Njena visoka energija im odgovara, budi sreću i može da pojača originalnost i kreativnost. Zato se savetuje kao dominantna boja za radni prostor.

Rak

Osetljivi Rakovi su prvi spremni da pruže utehu onima koji pate, ali i da se razvesele ako su radosni ljudi koje vole. Njima ništa ne promiče, nekad su kao ogledalo. Odgovara im siva ili srebrna, boja njihovog vladaoca Meseca. Smatra se da doprinosi mentalnoj ravnoteži.

Lav

Zvezda svakog događanja, Lav je harizmatičan i očaravajući. Dok uživa u pažnji, nekad može i da deluje nestrpljivo. Odgovara mu narandžasta, boja koja je glavna u svakoj kombinaciji - nema konkurenciju! Veruje se da donosi duhovno smirenje, što će naročito prijati Lavovima koji su doživeli emocionalnu povredu.

Devica

Perfekcionista do srži, Devica obraća pažnju na svaki detalj. Uprkos emotivnosti, nekad deluju veoma rezervisana, kritički nastrojena. Odgovarajuća boja je braon, odlično se uklapa u svaku kolorističku šemu. Doneće malo smirenja ovom analitičkom umu.

Vaga

Zaljubljenica u lepotu, Vaga će se truditi da doda malo ljupkosti svakom aspektu svog života. Potraga za ravnotežom ići će uvek lakše uz ružičastu, boju ženstvenosti i iskrenosti. Veruje se da ona odvraća agresivce pa se koristi kao zaštita.

Škorpija

Dok svoje misli vešto krije, Škorpija čita druge "kao bukvar". Njenim emocionalnim dubinama prija crna, koja će pojačati još više misterioznost u kojoj uživa. Ova boja, takođe, umiruje, ali može da pojača tugu i setu. Treba pratiti svoje raspoloženje i smanjiti crnu po potrebi.

Strelac

Druželjubivi, mudri i kreativni, Strelčevi su spremni da nađu prijatelje gdegod se okrenu. Njima leži ljubičasta boja svih nijansi, naročito tonovi lavande i šljive. Za Strelca je dobro da uvek ima neki detalj na sebi ili oko sebe u lila boji, ona podstiče intuitivnost i originalnost.

Jarac

Ambiciozni Jarac, snažni individualac, spreman je da sam preuzme zahtevne poslove kao i brige svih oko sebe. Za njegovo veliko srce biće dobra zaleđina tamnosiva boja, praktična i pouzdana, zgodna za sve. Pruža osećaj utehe, smirenja, utemeljenja.

Vodolija

Najveći revolucionar Zodijaka uvek gleda u budućnost i razmatra "veliku sliku", tražeći način da popravi sve oko sebe. Vodoliji prija plava boja, donosi centriranost, smiruje misli, simbolizuje mudrost i veliko znanje. Posebno se savetuje da okruženje pred san bude plavo - zidovi, posteljina, pidžama.

Ribe

Romantične, umetnički nastrojene Ribe znaju da ponekad sanjare i više nego što treba. Osećanja ih često preplave, ponekad su previše senzitivni, dobro će im doći bledozelene nijanse mora i akvamarina. Ona može da uravnoteži emocije i da malo ohladi "vrele glave".