Život

Sagradio put na njivi, pa naplaćuje putarinu!

Britanac Majk Vots (62) osmislio je fenomenalan način da zaradi novac! On je sagradio privremeni put kroz livadu kako bi omogućio vozačima da uz novčanu nadoknadu skrate putovanje za više od 22 kilometara!
26.08.2014. - 11:13h

Sve je počelo u februaru mesecu ove godine, kada su lokalne vlasti bile prinuđene da zatvore deonicu puta A431 između britanskih gradova Bristola i Bata zbog sanacije klizišta. Vozila su zbog toga morala da koriste zaobilaznicu u dužini od 23 kilometara.

I dok su vozači u sebi gunđali što moraju da putuju duže nego inače, Vots je uočio šansu za zaradu. Za samo dve nedelje izgradio je preko obližnjeg polja zemljani put dugačak 365 i širok sedam metara i počeo da naplaćuje putarinu.

Put je otvoren ovog meseca, a vožnja u jednom smeru vlasnike automobila košta dve funte (20 funti za 12 vožnji), dok motociklisti plaćaju jednu funtu (10 funti za 12 prolazaka).

Vots je u izgradnju puta uložio 150 hiljada funti, a za održavanje i druge troškove moraće da izdvoji još toliko.
Na osnovu prometa tokom prvih nekoliko dana, on je uveren da će za pet meseci eksploatacije, koliko će trajati radovi na sanaciji klizišta, vratiti uloženi novac i dodatno zaraditi.

Pogledajte kako izgleda Votsov put...

Izvor: zanimljivostidana