Život

Top pet zanimljivosti Frankfurta

Frankfurt. Zna se da je taj grad jedan od većih metropola Nemačke. Ali, da li znate koja mesta ne smete zaobići, ako vas put nanese u Frankfurt? Evo informacija iz prve ruke.
05.05.2014. - 14:19h

Sigurno jedno od najzanimljivijih mesta jeste kuća u kojoj je odrastao Johan Volfgang fan Gete. Danas je to muzej u kojem od tada do danas u rasporedu nije bilo nikakvih promena. S obzirom na to da je zgrada preživela drugi svetski rat, ipak nije prošla bez posledica, ali su napravljene identične kopije uništenog.

Ulica kojom obavezno treba da se prošeta je takozvana “Fressgasse”, što u prevodu znači “Aleja za klopu”. To je ulica u centru Frankfurta, u kojoj se nalaze glavni restorani i kafići. Atmosfera preko dana je prijatna, preko noći postaje življe. Dok se u nekim nalaze poslovni i ozbiljniji ljudi, u drugima se uživa uz malo glasniju muziku. Sve u svemu, puna je života.

Treća zanimljivost koju je, ako letite avionom, nemoguće zaobići, jeste aerodrom, koji je na trećem mestu najvećih aerodroma u Evropi. Ako ne putujete avionom, možete tamo da odete na piće ili u kupovinu. Zastupljene su sve vrste prodavnica, od odeće i obuće, preko drogerija i zlatara pa sve do tehnike i raznih suvenira.

Jedan od simbola Frankfurta su muzeji, kojih ima zaista mnogo i koji su na svetskom nivou. Preporučujem Filmski muzej koji pruža poučne zanimljivosti kao i svakodnevni repertoar u kojem mogu učestvovati i slučajni posetioci. U Frankfurtu postoje muzeji na apsolutno svaku temu, a provod u njima je bolji nego što se može očekivati.

Nešto po čemu je Frankfurt opšte poznat je njegov “Skyline”, spoj solitera. Ukoliko se nadjete na mostu uživaćete u pogledu i priuštiti sebi nezaboravan doživljaj. Kafići, koji su smišeljeno pravljeni na poslednjim spratovima zgrada, pružaju fenomenalan pogled na Skyline. Ovo je samo pet od mnogobrojnih zanimljivosti koje se kriju iza svakog ćoška Frankfurta. Ali, već posle posete samo ovih pet, fotoalbum će vam biti pun.