Život

Premijere filma "Montevideo, vidimo se!" u gradovima Srbije

Drugi deo filma o odlasku fudbalske reprezentacije na prvo svetsko prvenstvo u Urugvaj izazvalo je veliku pažnju gledalaca širom Srbije...
27.01.2014. - 14:14h

Drugi film koji nosi naziv „Montevideo, vidimo se!” govori o učešću domaće fudbalske reprezentacije na Prvom zvaničnom svetskom prvenstvu u Montevideu, 1930. godine. Inspirisana istinitim događajima ovo je priča o istorijskom uspehu domaćeg sporta i nastavak prvog filma koji je opisivao dešavanja koja su prethodila samom Prvenstvu.

Fudbalska saga iz 1930. godine se nastavlja u glavnom gradu Urugvaja, gde se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlanskog okeana, prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među učesnicama Prvog svetskog prvenstva. Ekipa iz jedne male balkanske zemlje, kojoj svi daju minimalne šanse za uspeh, žrebanjem dobija za protivnike glavnog favorita prvenstva, reprezentaciju Brazila!

 

Predvođeni čvrstim entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladošču i istrajnošću, ulaze na velika vrata sportske scene. Vest koja je obišla ceo svet je da je reprezentacija Jugoslavije osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu!

Svetsko prvenstvo u fudbalu 1930. godine bilo je prvo zvanično svetsko prvenstvo, kojim je otvorena nova stranica u fudbalskoj istoriji. Održano je u Urugvaju (Montevideo) od 13. do 30. jula.

Na prvom svetskom prvenstvu takmičilo se trinaest reprezentacija, od kojih četiri iz Evrope, a devet iz Južne i Severne Amerike. Većina ekipa iz Evrope odbila je da učestvuje zbog udaljenosti i velikih troškova prevoza. Samo su se četiri reprezentacije iz Evrope odlučile da putuju: Belgija, Francuska, Rumunija, i Jugoslavija. Reprezentacija Jugoslavije je osvojila treće mesto.

Mnogobrojna glumačka ekipa je posetila mnoge gradove u Srbiji: Niš, Novi Sad, Kragujevac,...Za film se trazi karta više, a očekuje se da će film biti duže od dva meseca u bioskopima.