Život

Kako da se snađete prvi dan na fakultetu?

Prvi dan fakulteta izuzetno je uzbudljiv i bitan za vaše dalje školovanje! Ono što uradite na početku semestra odrediće ostatak školske godine...
02.10.2013. - 13:12h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pazite na raspored 

Raspored je jedini način da uspešno funkcionišete tokom godine, stoga nemojte da zaboravljate na njega. Par dana pred fakultet bi bilo lepo da odete do zgrade i pronađete sve amfiteatre u kojima će se održavati vaša predavanja. Tako prvi dan nećete doživeti šok, već ćete biti upoznati sa zgradom i dobro proceniti koliko vam vremena treba da odete sa jednog kraja fakulteta na drugi. 

Ponesite grickalice 

Na prvom ste predavanju, slušate engleski kada odjednom vaša creva počinju da se bune. Da li je to prvi utisak koji želite da ostavite? Zato ponesite grickalice koje će vam pomoći da pregurate dan. Zavisno od rasporeda, nađite rupu među predavanjima tokom koje ćete otići na obimniji obrok kao što je doručak ili ručak. 

Steknite prijatelje 

Upoznavanje ljudi na fakultetu ima svoje prednosti. Prvenstveno zato što su sa ekipom prijatelja studentski dani nešto što će se ceo život prepričavati, drugo zato što uvek treba imati nekoga ko će deliti svoje belešeke sa vama u slučaju da izostanete. Takođe, profesori većine fakulteta na vežbama dele studente u grupe kako bi podstakli timski rad i socijalizaciju. 

Izbegnite knjižare 

Prvih dana fakulteta knjižara će definitivno biti najposećenije mesto većine brucoša. Pokušajte da naručite knjige preko interneta ili oglasa studenata prethodnih generacija, koji uvek prodaju udžbenike po mnogo povoljnijoj ceni. 

Obraćajte pažnju 

Prvog dana očekujte najveći protok informacija, stoga budite veoma koncentrisani. Budite spremni i na to da će vam biti dosadno na početnim predavanjima, kada ćete imati osećaj da vam je već dosta studiranja. Ipak ne brinite, jer će svaki dan biti sve bolje i bolje. Zapisujte šta je dozvoljeno kod određenih profesora i počnite da učite na vreme - tako ćete završiti prvi semestar uspešno! 

Izvor: b92.net/superžena