U železničkoj nesreći kod Odžaka povređene 52 osobe, petoro teže

Između Ratkova i Odžaka sinoć je putnički voz naleteo na teretni, a tom prilikom su povređene 52 osobe, od kojih pet teže, rečeno je Tanjugu u službi Hitne pomoći u Odžacima.

Izvor: Tanjug  |  
Foto: BalkansCat/shutterstock
Foto: BalkansCat/shutterstock
.

"Pet osoba je teže povređeno, ostali su lakše povređeni i oni su prebačeni u bolnicu u Sombor, dok je jedan mladić, star 19 godina, prebačen u bolnicu u Novom Sadu", navode iz Hitne pomoći u Odžacima.

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Iz Srbijavoza je saopšteno da su se železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah uputile na mesto nezgode i da je, prema prvim informacijama, uzrok nezgode ljudski faktor.

''Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale'', dodaje se u saopštenju.