Gradonačelnik je naveo da je ovo definitivno jeftinija varijanta naplate javnog prevoza, ali je i daleko jednostavnija, a efikasnost će se vremenom pokazati.

"Ovo će svakako biti neka vrsta vraćanja poverenja građana gradu Beogradu. Najvažnije je da smo posle 12 godina vratili potpunu kontrolu u ruke Grada i države Srbije. Beograđani će sad znati gde njihove pare idu", naglasio je gradonačelnik.

Kako je kazao, za par meseci će se napraviti prvi skrining i videće se koji su to prvi rezultati novog sistema.

"Sada imamo SMS sistem koji je jednostavan i sada je omogućio da možemo da krenemo sa novim sistemom. Imamo samo 4 praktične karte, od vremenske preko dnevne, nedeljne i mesečne", dodao je Šapić.

Rekao je da će do kraja vikenda biti na svim autobuskim stajalištima, ali i autobusima zalepljeno tačno koja je zona i kako da izaberete kartu.

"Aplikacija nije gotova jer je fizički nemoguće da od 13. aprila raskidamo ugovor, od 26. maja do danas nije dovoljno vremena prošlo. Prevoz je besplatan i do 19 godina. Od 1. septembra, kod osnovaca se zna, a kod srednjoškolaca ćemo im napraviti besplatne karte za javni prevoz. Dobiće kartu u kojoj završava 4. razred i do tada ona važi i od sada ćemo izdavati dozvole kako se upišu u školu", rekao je Šapić.

Besplatan prevoz imaće i građani stariji od 65 godina, a sve informacije u vezi novog sistema gradskog prevoza u Beogradu saznajte u videu u nastavku teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.