Novo na Prvoj! Serija "Urgentni centar" od šestog oktobra!

Serija “Urgentni centar” , reditelja Dejana Zečevića I Stevana Filipovića, adaptacija je američke serije “ER” koja je bila devedesetih godina popularna u svetu.

.

Radnja je smeštena u ordinaciji hitnog odeljenja bolnice u Čikagu, a jednog od glavnih likova, doktora Daga Rosa, kojeg jetumačio Džordž Kluni, u našoj verziji igra Ivan Bosiljčić.

Serija prati živote šest doktora. Doktora Arsića tumači Ivan Bosiljčić, glavnu sestru Katarinu Grujić i na kraju veliku ljubav šarmantnog i zavodljivog Arsića igra Katarina Radivojević, doktorku Lukić Tamara Krcunović, doktora Marka Pavlovića tumači Marko Janjić , uloga mladog stažiste pripala je Bojanu Perić , a njegov starijeg kolege Ivanu Jevtoviću.

Oni se svakodnevno bore sa za nečiji život. Posvećeni su svom poslu i rade ga iz potpune ljubavi. Čak kada doktoru Marku Pavloviću jedna privatna klinika ponudi duplo veću platu I bolje uslove, on se vraća u Urgentni centar.

Kako se nose sa svim tim životnim pričama koje ih iz minuta u minut prate? Kako podnose gubitak, a dokle su spremni da idu da bi spasili nečiji zivot? Upravo je ovo serija koja vas može uvesti iza zatvorenih vrata operacione sale, pokazati vam ljudsku sreću ali i nesreću, humanost,požrtvovanost i sve ono što ljude čini ljudima.

U prvoj epizodi Urgentni centar živi uobičajeni život. Vidite ljude koji su na granici života i smrti. Ne zna se koja će strana prevagnuti. Videćete kako posle mnogo godina zajedničkog života jedan deka želi da umre jer su mu upravo rekli da mu supruga umire. Z

Zatim ćete videti požrtvovanost lekara u spasavanju vinovnika urušene zgrade, a poseban pečat ostavlja mladi stažista koji svojim neiskustvom I prvim susretom sa pacijentima daje duhovit pečat celoj priči i razbija napetu atmosferu u Urgentnom centru, naročito kada se susretne sa porođajem. Doktor Pavlović predan Ii posvećen svom poslu gubi pacijenta i zbog toga doživljava stres, to teško podnosi i njegova porodica.