Na putu do osvajanja prvog mesta i 50.000 evra, takmičarima će pomoći trojica sudija, članovi žirija koje predstavljaju vrhunski majstori iz sveta gastronomije i vrlo cenjeni i popularni u Beogradu.

Jedan od njih, Filip Ćirić, glavni je kuvar i suvlasnik restorana "Homa“ i "Homa Bistrot“, dva restorana u kojima važi pravilo – "fine dining“, što bi u prevodu značilo "vrhunsko ugostiteljstvo“.

Filip je za sajt PRVA.RS otkrio odakle se rodila ljubav prema kuvanju.

"Rođen sam u domaćinstvu gde kuvalo svakog dana, kuvale su moja majka i baka, a često su i otac i deda pripremali hranu jer su bili lovci i ribolovci, pa je na njihovom meniju bio ulov. U Pirotu gde sam odrastao uglavnom smo imali bašte ili nekog ko ma baštu, pa su namirnice stizale sveže. Brašno smo uzimali od mlinara, sir i jaja iz domaćinstava koja su se time bavila. I onda se od njih pravilo mnogo toga, ostavljala zimnica, pripremali smo vino i rakiju, jer smo imali vinograd. Od malena sam bio uključen u te aktivnosti i samo sam nastavio time da se bavim i profesionalno”.

Kao omiljeno jelo iz detinjstva, Filip je naveo čvarke, pa dodao da je oduvek voleo hrskave, slane i masne ukuse.

"I to što se u Pirotu meso uvija u jagnjeće maramice, koje daju poseban ukus mesu. I dan-danas volim da pojedem kožicu sa pilećeg bataka, kada je hrskava i lepo ispečena”.

Priznao nam je i koje jelo mu je najneobičnije od svih koje je do sada probao.

"Probao sam insekte, ali kao snek. Nije to nikakav čudan ukus, već moj odnos o tome da je insekt kog nerado volim da vidim, a sada ga konzumiram u vidu hrane. Probao jesam, ali “nije to moja šoljica čaja””.

Budući da je snimanje uveliko počelo, Filip je podelio prve utiske sa snimanja takmičenja “MasterChef Srbija”.

"Produkcija je odlično organizovana, taj timski rad je izuzetan i dopada mi se. Što se tiče takmičara, ima ih mnogo dobrih. Usrećilo me je to što su se pojavili učesnici, kuvari amateri koji imaju mnogo potencijala. To me baš raduje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.