Život priča - Majka ne može da viđa svoje ćerke uprkos odluci suda

Nataša Naletina, majka dve devojčice, treći put je u studiju Život priča. Pre više od godinu dana, nakon osam godina braka se razvela.
10.12.2018. - 15:53h

I ovoga puta pričaće o sprezi između sudija, jednog advokata i nekoliko veštaka koji za račun bogatih očeva uvek donose iste odluke – majke su nepodobne, starateljstvo nad decom pripada očevima.Tako je i u Natašinom slučaju sud u ekspresnom roku od samo mesec dana odlučio da deca treba da ostanu kod oca, koji ih je prethodno na prevaru uzeo od majke. Sud ni tada, ni više puta nakon toga nije uvažio mišljenje centra za socijalni rad. Psihijatri su veštačili samo oca i decu, dok majku nisu ni videli.

Majka tom presudom dobija mogućnost da viđa decu jednom nedeljno na sat vremena, pod nadzorom Centra. Posla duge i iscrpljujuće borbe, sud ipak preinačava svoju odluku, Nataša dobija mogućnost da viđa decu i vikendima, ali otac čini sve da to osujeti. Ne dovodi decu na viđanje, inscenira incidente.

Nataša je zajedno sa još šest žena podnela prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije, jer smatraju da postoji korupcija izmedju advokata suprotne strane i veštaka.

U maju ove godine, Nataša je poslednji put videla svoje ćerke. I to tokom vikenda, kada je pri primopredaji dece, njen bivši muž iscenirao napad na sebe, pozvao policiju i prijavio Natašu da ga je tukla. Njegov advokat protiv Nataše podnosi krivičnu prijavu za nasilje. Dan nakon što je protiv nje podneta krivična prijava za nasilje u porodici, Nataša sa majkom, po privremenoj meri, odlazi po decu u stan bivšeg supruga. Tu dolazi do fizičkog obračuna sa svekrvom i svekrom, što je zabeleženo i sigurnosnim kamerama.

Iako se na snimku jasno vidi da je napad insceniran, sud je Nataši odredio meru zabrane prilaska i komuniciranja sa bivšim mužem, tako da sada ne može da komunicira ni sa decom.
Nataša se uporno obraća sudu, da sprovedu prinudno izvršenje, odnosno da sud svojim postupcima natera oca da poštuje sudsku odluku.

Sreda, 12. decembar u 22:00