Plodovi - Subota, 15. oktobar - Kako do veće mlećnosti goveda uz pomoć aplikacije?

Ovog vikenda u popularnoj agro emisiji “Plodovi” Prve televizije saznaćete koliko je “pametna poljoprivreda” zaživela u srpskom selu.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Poljoprivredna savetodavna stručna služba iz Kragujevca je prošle godine aplicirala na konkursu Ministarstva poljoprivrede za projekat “Kalkulacija ishrane - odnos cena koštanja i kvaliteta, kroz razvoj tehnološko inovativnih projekata za ruralni razvoj”.

Rezultat toga je ovogodišnja besplatna aplikacija za poljoprivredne proizvođače koji će moći njenim korišćenjem da unaprede ishranu krava, a samim tim moći će da utiču i na kvalitet njihove mlečnosti. Voditelj emisije Zoran Maksimović o tome kako ova novina funkcioniše razgovaraće sa vrsnim stručnjakom za stočarstvo magistrom Violetom Petrović Luković i mladim timom koji je programirao ovaj softver.

Pored merenja težine grla i informacija o količini hrane ova aplikacija, dostupna svima, omogućava i pravljenje kvalitetnog koncentrata od sirovina sa poljoprivrednikovog gazdinstva. Koliko je to važno i kako funkcioniše?