Jutro - Sreda, 13. maj - Polaganje male mature od 17. do 19. juna: Da li su testovi zaštićeni i kako će se popravljati ocene?

Dobro jutro Srbijo! U naredna četiri sata gledaćete:

Da li su testovi za maturu zaštićeni, kako će se popravljati ocene i šta će biti sa ekskurzijama?, foto: Depositphotos/ luckybusiness
Da li su testovi za maturu zaštićeni, kako će se popravljati ocene i šta će biti sa ekskurzijama?, foto: Depositphotos/ luckybusiness
.

NE LJUTI SE ČOVEČE
1. Uhapšen muškarac koji je naoružan upao u kafić na Vračaru. Povređenih nije bilo, pala su samo dva stola puna pića. Ko je bio meta pitamo kolegu Mladena Radulovića.
KAO NA FILMU

PRELISTAVANJE
2. Srbija od 1. juna otvara granice sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Albanijom. Poslanik Aleksandar Martinović prekinuo je štrajk glađu. Jeziva prognoza Bila Gejtsa, stiže pandemija 2 - bioteroristički napad 2025. Ove i ostale vesti u prelistavanju štampe komentarišemo sa Filipom Rodićem i Nikolom Denčićem.
NASLOVNE STRANE

SPORT
3. Glavni grad Slovenije, Ljubljana, uključio se u trku za domaćina košarkaške Evrolige. Beograd je i dalje glavni favorit.
PROTIVKANDIDAT

TEMA JUTRA
4. Sve je spremno za završetak školske godine, polaganje mature i upis u srednje škole i na fakultete. Polaganje male mature biće 17, 18. i 19. juna. Da li su testovi za maturu zaštićeni, kako će se popravljati ocene i šta će biti sa ekskurzijama samo su neka od pitanja za ministra prosvete Mladena Šarčevića.
PRIPREME

AKTUELNO
5. U rekordnom roku, za samo mesec dana napravljen prvi srpski respirator. Kako izgleda domaći uređaj za mehaničku ventilaciju reći će nam njegovi tvorci Ognjen Ristić i Marko Panić.
SRPSKA PAMET

SVI PRIČAJU O
6. Kako su izgledale srpske zemlje pre Nemanjića i šta je obeležilo priču o počecima srpske istorije otkriće nam pisac Marko Aleksić.
ZAMAGLJENA PROŠLOST

ZABAVA
7. Za deset dana počinje snimanje novih epizoda serije "Igra sudbine". Jedan od glavnih junaka je i naš gost, glumac Luka Raco.
ALEKSA OŽEGOVIĆ ​