Emisija

radnim danima od 6.55

Jutro

Od 6.55 radnim danima ponovo se budimo uz Jovanu i Srđana, dok vikend izdanja Jutra od 7.55 vodi Marija Savić Stamenić.

Srđan i Jovana
Srđan i Jovanafoto: Prva TV

Voditelji jutarnjeg programa na Prvoj televiziji Jovana Joksimović i Srđan Predojević vraćaju se na male ekrane u ponedeljak, 19. avgusta odmorni, osveženi i orni. Poznati dvojac ne krije zadovoljstvo zbog povratka u dobro poznati studio iz kojeg nas svakog radnog dana od 6.55 časova informišu o svim najvažnijim informacijama uz najaktuelnije goste iz sveta politike, sporta i muzike.

“Uželeli smo se posla. Nedavno smo razgovarali i zaključili da što više godina imamo, to nam odmor sve manje prija. Važno je da smo puni elana i da je Srbija preplavljena događajima koji zaslužuju pravu analizu. Sve ostalo o nama publika već zna jer smo joj se u potpunosti pokazali tokom svih godina zajedničkog rada”, najavljuje Srđan.

Očigledno je da su se i gledaoci uželeli poznatih voditelja koji su izgradili upečatljiv stil vođenja jutarnjeg programa i profesionalni kredibilitet zbog kojeg mnogim gostima nije uvek svejedno kada sednu u „vruću“ stolicu i odgovaraju na direktna pitanja Jovane i Srđana.

“Jutarnji program je tradicija, navika... Mi je upravo gradimo. Želimo da naši gledaoci imaju poverenja u nas i da zbog naše doslednosti u odabiru i pristupu temama privučemo i one koji su svoju naviku stekli na nekom drugom kanalu”, sigurna je Jovana.

U novoj sezoni koja je pred nama, Predojević kaže da je najveći izazov održati kvalitet programa koji publika od jutarnjeg programa Prve očekuje: “Ostaćemo dosledni osnovnim principima novinarstva: objektivno, istinito, na osnovu činjenica uz slušanje dve strane svakog događaja. To su postulati koji nas uveliko odvajaju od ostalih emisija i zasluženo po poverenju i gledanosti potvrđuju na prvom mestu u jutarnjem terminu. Programske i vizuelne izmene za sada nisu potrebne u tolikoj meri jer je emisija još "mlada". Pilotskim rečnikom rečeno "poleteli smo", ostaje samo da budemo na pravom profesionalnom i moralnom kursu sve do cilja”, kaže Predojević.

Marija Savić Stamenić
Marija Savić Stamenićfoto: Prva Tv

O novom pojačanju u timu Jutra, koleginici Mariji Savić Stamenić, Srđan ima samo reči hvale: “Mariju poznajem veoma dugo, zajedno smo radili i na TV B92, pa zatim na RTS. Dokaz koliko poverenja imam u nju je i taj što je Marija uređivala i vodila Jutarrnji dnevnik u 8 sati koji sam imao čast da prvi organizujem, postavim, pripremim i vodim na Javnom servisu. To je radila na dostojan, profesionalan i način kako je ta emisija i zamišljena, pa sam siguran da će, znajući njeno iskustvo i sposobnosti, na najbolji mogući način doprineti jačanju našeg tima vikendom. Jovana i ja smo veoma srećni jer će naša "medijska radnja" od septembra biti otvorena i vikendom sa "prodavcem informacija " koji spada u najsposobnije u Srbiji”.

 “Leto je prilika da testiramo porencijalne nove kadrove, ko ispuni naše profesionalne kriterijume ostaje u našem timu, ko to ne učini može da čeka neku sledeću priliku. Srećni smo što je Marija deo naše ekipe i nadamo se da će iako nije radila format kao što je Jutarnji program, uživati u 4 sata programa kao što i Srđan i ja uživamo”, kaže Jovana i dodaje da će najveći izazov u sezoni koja je pred nama biti da istraju u tome da za svaku temu koju obrađuju uvek dovedu dve strane.

JUTRO:

Dvojac uz koji volimo da se budimo
Dvojac uz koji volimo da se budimofoto: Prva TV/Promo

Oni će nas svakog dana u dobro poznatom terminu od 6.55h buditi i informisati o najvažnijim događajima u zemlji I svetu. Osim servnisnih informacija, tu su i sve aktuelne vesti, novosti iz društveno-političkog i kulturnog života, raznovrsne životne teme, razgovori sa gostima, vremenska prognoza i zabavni segment u kojem gostuju najveće zvezde zemlje i regiona.

Jovana i Srđan
Jovana i Srđanfoto: Prva Promo