Jutro - 9. novembar - Kada je dete zrelo da ostane samo?

Ovog jutra pratite sledeće teme:

.

PRELISATAVANJE
Zašto se politika preselila na ulice? Hoće li tenzije biti još veće kako se bude približavao datum redovnih izbora? Zašto je mogući dolazak srpskog predsednika izazvao buru u Zagrebu? O tim i drugim temama iz dnevne štampe razgovaramo sa Dejanom Vukom Stankovićem, analitičarem javnog mnjenja i Draganom Janjićem, glavnim i odgovornim urednikom agencije Beta.

TEMA JUTRA
Završen Koridor 10. U podne se otvara poslednja deonica na istočnom kraku. Od severa zemlje do granice sa Bugarskom putovaćemo autoputem. Zašto je ovo najvažniji putni pravac kroz Srbiju, koliko nas je koštao i šta nam donosi? Uživo, sa Koridora, za naš program govori predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u studiju razgovaramo sa direktorom Puteva Srbije, Zoranom Drobnjakom.

AKTUELNO
Pre tačno tri decenije pao je Berlinski zid i sa sobom srušio gvozdenu zavesu. Kako je sve to izgedalo toga dana, šta se dešavalo posle u Evropi a šta u Jugoslaviji? Kako je i u kom trenutku Srbija izgubila korak? Gosti: novinar i diplomata Mihajlo Kovač, nekadašnji urednik i spoljnopolitički komentator TV Beograd i dopisnik iz Zapadne Nemačke u vreme pada Berlinskog zida i Čedomir Antić, istoričar.

SVI PRIČAJU O...
Dilema koja muči mnoge roditelje - u kom uzrastu je dete dovoljno zrelo da može samo da ostane kod kuće? U Americi dete može da ostane bez nadzora tek sa 12 godina. Šta predviđa naš Porodični zakon? O tome pričamo dan posle užasne tragedije u Nišu u kojoj je stradao sedmogodišnji dečak.

MOJ PUT
Za njega svi kažu da je miran, tih i staložen, a on im odgovara da je to samo varka. Šta još ne znamo o njegovom životu? Kako je izgledao njegov životni put? Zašto je razmišljao da napusti glumu? To pitam glumca Nebojšu Dugalića.

ZABAVA
Premijera filma ''4 Ruže'' biće održana 3. decembra. Zašto je kriminal poslednjih godina glavna inspiracija mnogim domaćim rediteljima i koji se veliki glumac posle sedam godina ponovo pojavljuje na filmskom platnu? Gosti: glumice Nada macanović i Marta Milosavljević i Vasilije Nikitović, reditelj.