Jutro sa Jovanom i Srđanom - Petak, 24. maj: Od 20 do 35 hiljada dinara... Zašto su mature pretvorile u slavlja poput svadbe?

U petak, 24. maja, gledaćete:

24.05.2019. - 07:03h

1. Posledice globalnog otopljavanje su ozbiljne. Klimatske promene donose nam nove bolesti. Kako da ih prepoznamo, kako da se zaštitimo od komaraca i krpelja pitamo dr Slavicu Maris, epidemiologa Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu
OPREZ


2. Partizan osvojio četvrti uzastopni Kup Srbije, Zvezdi izmakla dupla kruna. Ko je očekivao više navijači ili igrači? Zašto je na tribinama bilo samo 20.000 gledalaca? O tome u prelistavanju štampe razgovaramo sa Milošem Šaranovićem i Ivanom Cvetkovićem.
VEČITI RIVALI


3. U Vojvodini i na jugu Srbije u cisterni i kombiju pronađeno više od 50 migranata. Da li se ponovo otvara izbeglička ruta preko naše zemlje? Koliko brinemo o ljudima koji traže bolji život?
TRANZIT


4. Zašto smo surovi prema debelim ljudima, ko određuje šta je poželjno a šta nepoželjno i da li je biti debeo u 21. veku estetski, medicinski ili etički problem?
DISKRIMINACIJA


5. Za odelo, cipele, haljinu, frizuru i šminku maturanta, potrebno je između 20 i 35 hiljada dinara. Zašto su se mala i velika matura pretvorile u slavlja poput svadbe?
UDAR NA BUDŽET


6. Priča o politici, skandalima, zataškavanju i ceni uspeha večeras premijerno u Ateljeu 212. Detalje nam otkrivaju glumci Marta Bjelica i Slaven Došlo.
GETSIMANSKI VRT


7. Danas počinju i prve probe za novi mjuzikl u Pozorištu na terazijama. Kako će izgledati "Brodvejske vragolije" u srpskom izvođenju otkriće nam koreograf Milica Cerović.
PREMIJERA U OKTOBRU​