Opkolio ih IDF: Na internetu kruže snimci Palestinaca skinutih u donji veš FOTO

Nekoliko video snimaka iz Gaze, koji su se pojavili na društvenim medijima prethodnih sati, prikazuju kako je IDF opkolio desetine Palestinaca.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Palestinci su samo u donjem vešu.

Jevrejski mediji prenose da se verovatno radi o pripadnicima Hamasa, koji su se predali izraelskim trupama u kampu Džabalija i ostalim delovima na severu Pojasa.

Tajms of Izrael navodi da se mladi Palestinci vide kako su ostavljeni samo u donjem vešu, sa povezom preko očiju i zavezanih ruku iza leđa.

Na jednom klipu, vidi se kako se grupa njih prevozi vojnim vozilom IDF. Iz IDF nisu zasad komentarisali očigledno veliko hapšenje, a palestinski ambasador u Londonu Husam Zomlot kritikovao je oštro izraelske medije što su prikazale snimke masovnog hapšenja palestinskih muškaraca, navodi Al Džazira.

Katarska medijska kuća da su uhapšeni odvedeni iz škola pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, u kojima su potražili sklonište na severu Gaze.

"Izraelski mediji nisu prikazali masovna ubistva palestinske dece i nevinih civila, a ni masovno uništavanje Gaze", naveo je Zomlot na platformi Iks (Tviter).

On je dodao da se izraelski mediji, međutim, ne ustručavaju da prikažu, kako je naveo, "divljačke fotografije okupacionih snaga kako privode i skidaju civile koje su izvukli iz skloništa UN u Gazi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu