U Brazilu usvojen zakon koji je u potpunosti napisala veštačka inteligencija

Gradsko veće Porto Alegrea, glavnog grada brazilske države Rio Grande do Sul, donelo je zakon čiji je tekst u celini napisan uz pomoć veštačke inteligencije .

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: depositphotos/agsandrew
Foto: depositphotos/agsandrew

Dokument je kreirala AI uz pomoć upita koje je uneo član gradskog veća Ramiro Rosario, a predlog tog zakona dozvoljava opštini da poreskim obveznicima ne naplaćuje zamenu vodomera ako su ukradeni, preneo je TASS.

Gradsko veće je već odobrilo dokument, a potpisao ga je gradonačelnik Sebastiau Melu, a članovi veća, gradonačelnik, kao i građani, su tek nakon usvajanja zakona saznali da ga je u potpunosti napisala AI.

''Naša strategija je bila da nikome ne kažemo da je to uradila veštačka inteligencija, samo smo hteli da sprovedemo eksperiment. Narednih godina društvo će se suočiti sa revolucijom u raznim oblastima zahvaljujući veštačkoj inteligenciji i politika neće biti izostavljena iz ovih promena'', rekao je Rosario.

Američka kompanija OpenAI uvela je uslugu ChatGPT 2022. koja komunicira sa korisnicima u režimu dijaloga.

Chatbot može da odgovori na pitanja, da prizna svoje greške, da ospori netačne pretpostavke i da odbije neprikladne zahteve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu