Brnabić: Tajkunski mediji postavljaju potpuno suprotna pitanja predsedniku, ali u oba je on za nešto kriv

Ana Brnabić izjavila je da je na konferenciji Aleksandra Vučića TV N1 postavila predsedniku tri pitanja, od kojih su prvo i poslednje u potpunoj suprotnosti.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bs
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bs

Ona je gostujući u emisiji Hit Tvit na televizji Pink upitala da li je ovo način ponašanja profesionalnih i objektivnih medija u ovako kriznim situacijama i naglasila da se ovde radi o ljudskim principima.

"Danas je televizija N1 predsedniku Vučiću na konferenciji povodom sukoba na Kosovu i Metohiji postavila 3 pitanja, pri čemu su prvo i treće potpuno suprotno. Ono što im jeste zajedničko jeste da je u svakom pitanju Aleksandar Vučić za nešto kriv. Prvo pitanje bilo je direktna insinuacija da Srbija naouružava ljude na Kosovu i Metohiji, štop veze sa vezom nema. Ali ja vam garantujem da će to sutra da bude iskorošćeno u medijima u regionu, u evropskim medijima, pa u medijima širom sveta. A treće pitanje je bilo, ko sada brani te jadne Srbe na Kosovu i Metohiji? Dakle u prvom pitanju ste krivi jer ste ratni huškač, naoružavate ljude i vi ste krivi za današnji incident, a u trećem pitanju ste krivi zato što ne štitite srpski narod, zato što ste kukavica i što oni ne mogu da računaju na podršku Beograda. To je objektivno i profesionalno novinarstvo", upitala je.

Ona je potom podvukla da se ovde ne radi o profesionalnim, već o ljudskim principima.

"Nije mi jasno kako neko sebi dopusti ovakvo prvo, i ovakvo treće pitanje. Da li se tako ponašaju profesionalni mediji u ovako tešlim vremenima? Ovo rade tajkunski, Šolakovi mediji svakoga dana, non stop. Dakle, ili ste ratni huškač ili ste kukavica, treće nema. Šta god da bude, bićete krivi za nešto. I to je sve dozvoljeno, to se radi u krug, štampani mediji, portali, televizije… Tako je bilo i pre skoro godinu dana, kada su bile barikade, rekli su Aleksandar Vučić nas vraća u devedesete, on je stari ratni huškač, eto šta nam je uradio. Kada nema barikada, eto, Aleksandar Vučić je sklonio barikade, što više Aleksandra Vučića to manje Srba na Kosovu i Metohiji. To rade isti mediji u rasponu od sedam dana, i sve prolazi", rekla je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu