Oglasio se Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar": Zahvalili Vladi na ispunjenju zahteva

Beograd -- Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" zahvalio se Vladi Srbije na angažovanju na ispunjenju njihovih zahteva.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Iz Saveta roditelja dodali su da očekuju rešavanje i preostalih zahteva.

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" saopštio je danas da je protiv inicijative da se školska godina završi 2. juna za decu koja žele da idu u školu.

Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević istakao je u saopštenju da je u ponedeljak nastavu pohađalo preko 800 učenika u obe smene i da je taj broj u blagom povećanju od prvog dana povratka u školu. Savet je uputio saopštenje, jer žele da se čuje "legitiman" glas roditelja da školska godina neće biti završena 2. juna i da neće biti pretvorena u Memorijalni centar, kao i da deca neće biti trajno premeštena na novu lokaciju.

Predstavnici roditelja su naveli da su duboko pogođeni informacijama objavljenim juče u medijima, a bez potvrde o verodostojnosti istih i da su se obratili državnim organima sa dopisom i zahtevima.

"Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" zahteva od državnih organa da omoguće da za sve učenike koji to žele, nastavna školska godina u OŠ "Vladislav Ribnikar“ traje po planu rada škole i školskom kalendaru u objektu naše škole. Savet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi za svu decu, koja žele da idu u školu, 02.juna 2023. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Savet roditelja insistira na potpunom ispunjenju svih zahteva koje je usvojio Savet roditelja na sednici 09.maja, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promene namene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se obeleži sećanje na žrtve.

"Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo brzo rešavanje ostalih. Za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OŠ "Vladislav Ribnikar" neophodno je konsultovati Nastavničko veće i Savet roditelja. Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OŠ "Vladislav Ribnikar", stoji u saopštenju.

Savet roditelja, kako se navodi, kao četvrti zahtev navodi i to da se što pre da na uvid kopija Zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OŠ "Vladislav Ribnikar". Savet roditelja je još jednom uputio zahvalnost Vladi RS na ostvarenoj direktnoj komunikaciji sa posvećenim timom sa kojim se nastavlja rad na pronalaženju najboljeg mogućeg rešenja za sve učenike, nastavni kadar i roditelje ogledne škole.

"I za kraj želimo da vam iznesemo mišljenje velikog broja dece koja su u ovoj nezapamćenoj tragediji pametnija od svih nas. Mnogi od sinoć plaču za svojom školom. Oni žele da idu u svoju školu, neće da je napuste i neće da dozvole da ih jedan K. K. sve pobedi. Po njihovom mišljenju bilo kakvo drugo rešenje osim sedenja u njihovim klupama bila bi pobeda zločina nad svima njima i nad svima nama!", stoji u saopštenju Saveta roditelja.

Đorđević je u saopštenju takođe naveo da je mu je na sastanku Saveta roditelja održanom 29.maja, dato puno poverenje glasanjem za njegovo razrešenje- 30 glasova "protiv razrešenja", jednim glasom "za razrešenje", tri uzdržana, dok je tri člana Saveta napustilo sastanak pre glasanja, zatim usvojena je odluka o razrešenju Bojane Nedeljković sa mesta zamenika predsednika Saveta roditelja -31 glas "za" i tri uzdržana glasa.

Doneta je i odluka o postavljanju Jelene Radulović za zamenika predsednika Saveta roditelja - 30 glasova "za" i četiri uzdržana glasa. Zamenica predsednika Saveta roditelja OŠ ''Vladislav Ribnikar'' Bojana Nedeljković saopštila je juče da je na sastanku u Predsedništvu Srbije, na kojem je učestvovala zajedno sa Milankom Negić, majkom devojčice Sofije Negić stradale u masakru 3. maja, predstavnicima svih relevantnih državnih ustanova i predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem, dogovoreno da se školska godina u toj školi završava 2. juna, jer je to, kako je rekla, jedino rešenje za izlazak iz krize.

Takođe je, kako je saopštila Nedeljković, dogovoreno da će se od ponedeljka, 5. juna, svi učenici škole "Vladislav Ribnikar", sastajati u OŠ "Sveti Sava" - u popodnevnoj smeni, gde će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih, a da će u delu škole, u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, napraviti Memorijalni centar, kao sećanje na sve žrtve strašnog masakra, što je inicijativa koju je pokrenula Milanka Negić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu