"Ubijen je. Odgovorićemo"

Teheran -- Iranske vlasti saopštile da je jedan savetnik Iranske revolucionarne garde ubijen u izraelskom udaru iz vazduha u Siriji protekle noći.

Izvor: Beta
Podeli
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Smatra se da je za napad odgovoran Izrael.

Revolucionarna garda je upozorila da će odgovoriti na napad, prenose izraelski mediji.

"Lažni i kriminalni cionistički režim će nesumnjivo dobiti odgovor za taj zločin", navedeno je u saopštanju i identifikovana je žrtva Milad Hejdari.

Vojni izvor je izjavio za sirijsku državnu novinsku agenciju SANA da je cilj napada bio u predgrađu sirijskog glavnog grada Damaska, te da je palo nekoliko izraelskih raketa i da je pričinjena materijalna šteta.

Eksplozije su se čule drugu noć zaredom iznad Damaska, izjavili su stanovnici, prenela je SANA, ali nije objavila da li je bilo žrtava.

Protivvazdušna odbrana je reagovala i neke izraelske rakete su oborene, preneo je AP.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, opoziciona organizacija koja nadgleda sirijski građanski rat, saopštila je da su raketirana skladišta oružja vladinih snaga i organizacija koje podržava Iran, južno od Damaska.

Izrael je mnogo puta napao ciljeve unutar područja u Siriji koje kontroliše vlada u Damasku, uključujući napade na aerodrom u tom gradu i u Alepu, ali retko preuzima odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu