Nakon saslušanja određen pritvor ocu koji je zarobio ćerku; Branio se ćutanjem

Beograd -- Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor Urošu P. osumnjičenom da je svoju ćerku L.P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdri.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pritvor mu je određ0en zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Osumnjičeni je danas na saslušanju izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol, saopštilo je ranije tužilaštvo.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne L.P. čime bi učinio krivično delo nasilje u porodici.

U toku postupka, kako je saopštilo tužilaštvo, biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletne oštećene L. P.

Takođe, kako ističu biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog učinjeno krivično delo nasilje u porodici, krivično delo zlostavljanje i mučenje i krivično delo protivpravno lišenje slobode.

Naime, nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena devojčica dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo. Uroš P. je pronadjen 28. marta kada mu je odredjeno zadržavanje.

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P. kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku.

Takođe, biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrdjivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna L.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu