Šokantni podaci: Nuklearni napad na Japan i Poljsku; Pominju se i Srbi

RT Balkan objavio da je Vašington poslao Švedskoj i Finskoj infirmaciju da se Moskva sprema na nuklearni napad na Japan i Poljsku.

Izvor: RT Balkan
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/rfphoto
Ilustracija: Depositphotos/rfphoto

Taj napad, kako je Vašington dojavio, trebalo je da se izvede 25. juna 2022. godine interkontinentalnom balističkom raketom "sarmat". Raša tudej navodi da je ta informacija otkrivena u hakovanom dokumentu, koji je bio deo ukrajinskog sistema "Delta" za razmenu vojno-obaveštajnih podataka.

Konstatuje se i da je dokument dvema skandinavskim zemljama poslat u isto vreme kada je Stejt department objavio da će podržati njihove napore da se pridruže NATO-u.

RT Balkan prenosi da ”Njuzvik” ovih dana prenosi materijale iz imejl prepiske koji su im ustupljeni, a u kojima, kako su ga predstavili, uzbunjivač iz redova ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) otkriva ”poverljive informacije”.

Uzbunjivač piše uredniku portala ”Vind of čejndž”, ”ruskom borcu za ljudska prava” u egzilu u Francuskoj, da je Rusija planirala da napadne Japan u avgustu 2021.

Pokrenuti su i helikopteri koji su ciljali Japan, postojalo je ozbiljno uverenje da će dve zemlje ući u ozbiljan sukob, opisuje ”Njuzvikov” uzbunjivač, a pokrenuta je i ”propagandna mašinerija”.

FSB je skinuo oznaku tajnosti sa dokumenata o tome kako su sovjetski građani bili mučeni od strane japanske specijalne službe tokom Drugog svetskog rata, dodaje dalje agent-uzbunjivač i kaže da su državni mediji objavili analize tih dokumenata, ali kao deo pripreme za ”rusko-japanski rat”.

”FSB ih je objavio baš u tom trenutku kako bi pripremio rusku javnost da veruje da su Japanci fašisti”, piše u prepisci čiju je verodostojnost za ”Njuzvik” potvrdio bugarski istraživački novinar Hristo Grozev, dobitnik Evropske nagrade za novinarstvo 2018. za svoj istraživački rad na otkrivanju osumnjičenih za trovanje Sergeja i Julije Skripalj.

Ovaj ”obaveštajac” dalje tvrdi da je Rusija svoje ”ratne planove” sa Japanom, zamenila napadom na Ukrajinu. Zbog čega? ”Zbog manijakalne želje ruskog rukovodstva za ratom”, objašnjava uzbunjivač.

No, na račun Rusije stigla je još jedna optužba. Elena Zelenski, supruga ukrajinskog predsednika, optužila je na današnjoj međunarodnoj konferenciji o seksualnom nasilju tokom ratnih konflikata u Londonu ruske oružane snage da koriste silovanje kao oružje. Prema izveštaju ”Skaj njuza”, Zelenska tvrdi da žene ruskih vojnika ohrabruju svoje muževe da siluju Ukrajinke.

”Ruski vojnici to ne kriju: oni govore o tome preko telefona sa rođacima, to smo saznali iz presretnutih razgovora do kojih smo došli. Supruge ukrajinskih vojnika ohrabruju sve to, govore: siluj te Ukrajinke, samo nemoj o tome da mi pričaš”, rekla je supruga predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

U zaključku je dodala da to zahteva globalni odgovor.

RT pak piše da je užasne priče o silovanju protivničkih žena kako bi se prodrmala javnost, mnogo pre Zelenske, ”patentirao” sadašnji američki predsednik Džozef Bajden, koji je kao senator 1995. godine u raspravi u američkom senatu o slanju američkih trupa u Bosnu i Hercegovinu, u sastavu mirovnih trupa NATO, govorio o srpskim logorima za silovanje muslimanki.

”Srbi imaju kampove za silovanje, eksplicitno osmišljenu politiku koja podrazumeva da odvode muslimanske žene, prvenstveno u logore, siluju ih i puste ih da rode decu kako bi zastrašili i zagadili muslimanski narod u Bosni. Svi su rekli da se to ne događa, da ovo nije 1937, 1938, 1940. godina. Ali sada niko ne dovodi u pitanje da se to dogodilo”, rekao je senator Bajden želeći da skrene pažnju senatora na ”genocidne srpske vlasti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu