Lalić o aplikaciji "Skaj": Dobio sam je od Belivuka, uništio sam prvi nalog posle ubistva VIDEO

Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je svedočenje Srđana Lalića protiv optuženih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: ATA Images
Foto: ATA Images

Lalić je naveo da je prošli put propustio da govori o otmici I. S. koji je prema optužnici žrtva silovanja.

Pojedini advokati su se pobunili zbog ovoga, ali je sudija kazala da bi ona sigurno u nastavku postupka Laliću postavila pitanja vezano za taj deo optužnice.

Marko Miljković je tražio reč i rekao da je prošli put Lalić govorio po tezama i da je između ostalog pričao o slučaju I. S, ali da nije pričao o otmici. Međutim, sudija je rekla Laliću da govori o tom događaju.

"Zatekao sam I. S. u separeu unutar restorana na stadionu, ali nije bio vezan. Rečeno da je špijunirao oko stadiona, da su ga mlađi navijači već pretukli i da je na stadionu već neko vreme. Otišao sam da proverim priču. Razgovarao sam sa I.S. on ponavljao kako je plaćen hiljadu dinara da špijunira, ali bio je neuverljiv, nije bio kapacitet za top. Bilo je priče i o nekom seksualnom zlostavljanju, ali nisam baš siguran u to, da li je to bilo ili kao neka šala. Znam da mu je u vodu sipan kokain, da je bio pod dejstvom droga. Sugerisao sam da treba da ga puste, da se dogovori sa njim da ne prijavi policiji. On je posle pušten", ispričao je Lalić.

"Pomenuo bih da sam u leto 2020. sa Bojanom Hrvatinom, Markom Budimirom i još nekima, preuzeo na Novom Beogradu 700.000 evra od pripadnika škaljarskog klana. Taj novac smo odneli u jednu menjačnicu na Dorćolu, a prilikom otmice Mileta Radulovića, rečeno da je taj novac odnet kao avans za njegovo ubistvo", rekao je Lalić.

"Jednom prilikom sam 2020. godine, bio da pogledam neki automobil sa štekom, i tada mi je Belivuk pisao, tražio da jednom kontaktu, prebacim kilogram kokaina. Po tu drogu došao jedan Albanac", navodi Lalić i dodaje:

"Za učešće u "ratu" pripadnicima grupe isplaćivane nagrade, mislim za zasluge u radu između kavača i škaljara. Ja sam jednom dobio pet, drugi put deset hiljada evra."

"Kupio sam sa pojedinima plac kod Pančevačkog mosta, plac se vodio na oca braće Budimir. Dejan Lazarević, advokat, je tokom mog boravka u pritvoru me instruirao da cimera sa kojim sam boravio, da ga nagovorim da lažno svedoči u ovom predmetu, da optuži tužioce Babića i Ivanića da su Spasojeviću pripremali neke papire iz kojih mora da nauči, da su mu pretili i ucenjivali. Što se tiče Skaj aplikacije, prvi put sam je koristio 2017. od Belivuka sam dobio na poklon, a posle ubistva na šinama sam taj nalog uništio. Od 2018. sam koristio drugi nalog, koji sam imao do hapšenja. Kad sam 2018. postao distributer preneo sam ga u svoju distributersku mrežu", rekao je Lalić.

Advokati odbrane tražili da Lalić ne priča o Skaj komunikaciji

Jedan od advokata je rekao da Lalić danas ne može da govori o Skaj komunikaciji, kako je to najavio na prethodnom pretresu. Tražio je da se to zabrani, jer nema odluke veća da se ta komunikacija izvodi kao dokaz. Na to je zamenik tužioca istakao da je Skaj komunikacija očito trn u oku odbrane.

"Skaj komunikacija je korišćena u kominikaciji. Ako okrivljeni saradnik priča o toj komunikaciji, priča o krivičnim delima. Dokazi o tim krivičnoim delima su u toj komunikaciji, kako su izvršena krivična dela, ukljanjanje tela. Zabranjivanje da Lalić priča o komunikaciji je zabranjivanje da priča o tim krivičnim delima. Mi se protivimo zabrani da Lalić priča o skaj komunikaciji", naveo je tužioc.

Počeo pretres, obratili se Miljković i advokat odbrane

Nakon što je konstatovala da su prisutni svi optuženi, njihovi advokati, kao i dvojica zamenika tužioca za organizovani kriminal, sudija Vinka Beraha Nikačević je i zvanično saopštila da su odbijeni predlozi Miljkovićevog branioca, advokata Vladimira Petrovića za izuzeće svih tužilaca u hijerarhiji, od zamenika TOK, do republičkog javnog tužioca.

Za reč se javio advokat Petrović, koji navodi da se samo nastavlja praksa da se bitno narušavaju prava okrivljenih.

"Ako se nastavi sa kršenjem prava na pravično suđenje, želim da obavestim javnost da će se suditi u praznoj sudnici. Poligraf, koji smo tražili sada niko ne pominje", rekao je Petrović.

Za reč se javio Marko Miljković.

"Vi sudija niste izvršili uvid u teze koje je Srđan Lalić napravio. Sudija vi ste rekli kad je Belivuk davao odbranu da nećete koristiti zapisnik koji je Bojan Hrvatin, sada okrivljeni saradnik, davao kao osumnjičeni. U nekim delovima je rekao da ostaje pri iskazima koje je dao u svojstvu osumnjičenog."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu