Stigli su do opasne tačke – sledi crveno dugme?

Moskva upozorava Vašington i London na nesmotrene poteze koji bi mogli da situaciju oko Ukrajine dovedu do opasne tačke.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Mikhail Gerasimov
Ilustracija: Shutterstock/Mikhail Gerasimov

To je izjavio šef ruske delegacije na Forumu o vojnoj bezbednosti i kontroli oružja na plenarnoj sednici OEBS-a u Beču, Konstantin Gavrilov.

"Modernizovanjem svog nuklearnog potencijala, Vašington ohrabruje neodgovornu eskalaciju nuklearne retorike svojih saveznika u Londonu, koji otvoreno izražavaju bezuslovnu spremnost da pritisnu crveno dugme, ako bude neophodno", kazao je Gavrilov, prenosi TAS S.

On je dodao da Rusija upozorava Vašington i London da ne preduzimaju ishitrene korake koji bi situaciju oko Ukrajine doveli do opasne tačke. Gavrilov je istakao da Rusija "pažljivo prati pokusaje SAD da mobilišu svoje satelite radi još oštrije konfrontacije sa Ruskom Federacijom".

"Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da bi, ako bi teritorijalni integritet naše zemlje bio ugrožen, sva raspoloživa sredstva bila upotrebljena da se zaštiti Rusija i naš narod", ponovio je ruski zvaničnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu