Gužve na granicama sa Mađarskom, Bugarskom i Severnom Makedonijom

Beograd -- Putnički automobili pri ulasku i izlasku iz Srbije na graničnim prelazima sa Mađarskom, Bugarskom i Severnom Makedonijom čekaju između 30 i 70 minuta.

Izvor: Beta
Podeli
Shutterstock/Marian Weyo/Ilustracija
Shutterstock/Marian Weyo/Ilustracija

Kako su iz AMSS-a precizirali u saopštenju, najduža zadržavanja su na prelazu Gradina sa Bugarskom, gde automobili pri izlasku iz Srbije čekaju 70 minuta, dok se na prelazu Preševo sa Sevenom Makedonijom u oba smera čeka oko 50 minuta.

Na terminalima Horgoš 2 i Bački vinogradi sa Mađarskom, pri ulasku u Srbiju čeka se oko 60 minuta, dok su zadržavanja na Horgošu oko 30 minuta. Kada su u pitanju teretna motorna vozila, zadržavanja ima samo na prelazima sa Hrvatskom, gde kamioni na prelazu Šid čekaju 120 minuta, a na Batrovcima oko 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima, kako su naveli iz AMSS, nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Iz te službe su istakli da će se zbog nestabilnog vremena praćenog pljuskovima i grmljavinom saobraćaj odvijati usporeno.

Dodali su da na usporen saobraćaj utiču i radovi koji se izvode na više deonica, gde se saobraćaj odvija po izmenjenom režimu i istakli da će to od vozača zahtevati veću opreznost i više strpljenja, ukoliko dođe do usporene vožnje, ili formiranja kolona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu