Hapšenje zbog prodaje tuđih nekretnina

Akcija policije zbog prisvajanja velike količine novca usled prodaje i izdavanja tuđih nekretnina.

Izvor: B92
Podeli
Deposit/stevanovicigor
Deposit/stevanovicigor

Pripadnici policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su prodajom i izdavanjem tudjih nekretnina prisvojili više od 122 miliona dinara.

Uhapšeni su Z.B. (43) iz Beograda, D.K. (54) iz Kragujevca i Ž.Z. (50) iz Doboja zbog sumnje da su se udružili radi vršenja krivičnih dela, zbog zloupotreba položaja odgovornog lica i pranja novca.

Takođe, krivična prijava biće podneta i protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca iz Kraljeva, osumnjičenog za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je Z.B. 2008. godine organizovao grupu radi pronalaženja pogodnih nepokretnosti, koje su prisvajali na osnovu falsifikovane dokumentacije.

Na taj način oni su, kako se sumnja, prisvojili četiri poslovna prostora u vlasništvu privrednog društva "Varteks" iz Varaždina, zatim "Resavice" iz Despotovca i "Ferimporta" iz Beograda, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist od oko 119.770.000 dinara.

Pedesetdvogodišnji muškarac, odgovorno lice "Sleep Shop" iz Kraljeva, tereti se da je članovima grupe ustupio pečat i dokumentaciju tog privrednog društva kako bi oni postali faktički vlasnici dva poslovna prostora u Beogradu i Šidu.

Takođe, sumnja se da su Z.B. i pripadnici njegove grupe D.K. i Ž.Z. od 1. oktobra 2021. do 1. marta 2022. godine, na osnovu falsifikovane dokumentacije neovlašćeno izdavali pet poslovnih prostora u vlasništvu PD "Varteks" koji se nalaze na teritoriji Beograda, Vranja i Priboja i na taj način prisvojili 3.078.978 dinara. Z.B, D.K. i Ž.Z. odredjeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu