Serija prati živote dve crnogorske porodice, koje pripadaju različitim socijalnim miljeima i imaju potpuno drugačiji sistem vrednosti. Pročitaj više

O seriji

Budva na pjenu od mora je crnogorska igrana TV serija, premijerno emitovana od 2012. do 2015. godine. Radnja je smeštena u Budvi i prati dve porodice koje pripadaju potpuno različitim socijalnim miljeima – domaće Radmiloviće i skorojeviće Bačiće iz Nikšića, koji su se obogatili u postkomunističkoj tranziciji.

Serija oslilkava sukob sistema vrednosti crnogorskih porodica – jedna je konzervativna, druga liberalna.

Glavni protagonista radnje je Savo Bačić, kontroverzni biznismen koji u Budvi troši pare na šta god poželi, a najviše na izgradnju višespratnica. Sava tumači poznati, talentovani glumac Mima Karadžić.

Drugi glavni muški lik serije je Jovo Radmilović, penzionisani policajac i udovac koji se navikao da živi usporenim životom i ne snalazi se baš u modernom, liberalnom svetu. Jovu igra poznati glumac Mladen Nelević.

Do zapleta dolazi kada se rodi ljubav između Savine ćerke Bojane (Sanja Jovićević) i Jovinog sina Luke (Momčilo Otašević).

"Budva na pjenu od mora" je dramska serija, čiji scenario su pisali Stevo Koprivica i Milan Karadžić, koji se potpisuje i kao reditelj ovog televizijskog projekta.

Pored Mime Karadžića, Mladena Nelevića, Momčila Otaševića i Sanje Jovićević, u seriji se pojavljuju i brojna druga imena našeg glumišta – Ljiljana Blagojević, Drubravka Vukotić Drakić, Marko Nikolić, Branimir Popović, Andrija Milošević, Aleksandra Janković, Bojana Maljević, Nina Janković, Jovan Krivokapić, Viktor Savić, Dejan Lutkić i drugi...

Možda vas zanima