Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Urban korner

26. 10. 2017. 10:25   >>  10:28

Upoznajte lepote Danske na Kalemegdanu

Iskoristite lepo vreme koje će već sutra ponovo obradovati sve građane prestonice i posetite izložbu fotografija pod nazivom „Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika“ na Savskom šetalištu na Beogradskoj tvrđavi. Otkrijte lepote udaljenih hladnih predela - urbanog Kopenhagena i divljieg Arktika, koje neraskidivo spajaju nasleđe, kultura i težnja za kvalitetnim i održivim načinom života.

Izložba je poklon Ambasade Kraljevine Danske povodom Stogodišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja. Realizovana je u saradnji sa JP Beogradska tvrđava i uz svesrdnu podršku danskih kompanija „Novo Nordisk“, „Grundfos“ i „NIRAS“. Fotografije prikazuju kako se jedan grad razvija, raste i traži rešenja za dalje širenje, a takođe i kako mistični predeli Severa funkcionišu, odnosno kako ljudi žive, na koji način se primenjuje održivi razvoj i koji su to resursi  Grenlanda, Farskih ostrva i Arktika.

Izložbu „Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika“ su svečano otvorili ambasador Kraljevine Danske u Beogradu, Nj.E. Anders Hougor, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević, podsekretar za kulturu grada Beograda, Milan Lazović i direktor JP Beogradska tvrđava, Petar Andrijašević.

Posetioci Savskog šetališta na Beogradskoj tvrđavi moći će da uživaju u izložbi fotografija u periodu do 6.11.2017. godine.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari