Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Ljubav i seks

03. 03. 2018. 20:00   >>  12:39

Ovo su NAJVEĆE ZABLUDE o seksu zbog kojih propuštate UŽIVANJE!

Seks je fenomen uz koji se vezuje na stotine mitova, a mnogi od njih su učinili da se umesto uživanja u vođenju ljubavi, plašimo za svoj život.

Menstruacija sprečava začeće

Žena može da ostane trudna i tokom menstruacije.

"Jajna ćelija ima životni vek četiri do pet dana, a zdrava sperma ima kapacitet za oplodnju do četiri dana", objašnjava dr Žilian Lokvud, ginekolog.

Prema njenom mišljenju tokom ciklusa oplodnja može da se dogodi u kratkom periodu od tri do četiri dana, a to se događa oko 18, 19 dana ciklusa.

Glavobolja je dobar izgovor da se ne prepustite strastima

Seks je odličan lek protiv bolova i pomaže i kod glavobolje. U istraživanju objavljenom 2013. godine tim neurologa sa Univerziteta u Munsteru u Nemačkoj proučavao je pacijente s migrenom i kako seks utiče na njih. Otkrili su da su se kod polovine tokom epizode jake glavobolje, simptomi ublažili tokom seksa.

Naime, seks može da umanji neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta - nivo oksitocina u telu raste pet puta kada postižemo orgazam, a to dovodi do jakog oslobađanja endorfina. 

Seks i orgazam mogu da podstaknu prevremeni porođaj

"U teoriji seks može da izazove porođaj, ali cerviks mora za to da bude spreman", objašnjava ginekolog Gabriel Dauni navodeći da je sve moguće samo ako ste jako blizu termina porođaja.

Seks može da izazove infarkt

Iako se veruje da seks može da izazove infarkt to uopšte nije tačno. Lekari navode da bi do njega došlo i da nije bilo seksa u tom trenutku, a kažu i da više treba da brine seksualna disfunkcija kod muškaraca - jer je to indikacija da može doći do infarkta, piše dnevno.rs.

Tagovi
1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari