Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Porodica

10. 09. 2013. 10:01   >>  14:48 Izvor: SUPER ŽENA

Ovo mališani očekuju od svojih majki

Svaka majka ima beskrajna očekivanja od deteta, ali bitno je i da znate kakva očekivanja deca mogu da imaju od vas, iako neka od njih nisu racionalna.

Morate da imate odgovore na sva pitanja 

Kada postanete majka dete će se ugledati na vas i slušati vaše savete. Ono očekuje da ćete vi bez obzira na vrstu problema u kome se našlo biti tu s pravim odgovorima. 

Uvek ćete biti uz njega/nju 

Čak i kada je dete svesno da nije u pravu, želeće vašu podršku. 

Treba da budete "supermama" 

"Ne postoji ništa što moja mama ne može da uradi" - ovako deca vide svoju mamu u mlađim godinama. Od vas se očekujete da pomažete oko škole, budete dobar domaćin na rođendanima, spremate najukusniju hranu i još mnogo toga. 

Vi nikada niste bolesni 

Deca ne mogu da zamisle da jedan dan njihova mama ništa ne radi. Čak i ako nema šta da radi, ona nikako ne treba da sedi sa podignutim nogama na stolici i da njemu ne pomaže u nečemu. Vaše dete misli da ste vi sposobni u svakom trenutku za sve! 

Uvek ćete imati prave reči 

U većini slučajeva kada dete bude imalo problem, bilo da je to svađa sa drugom ili nešto drugo, od vas se očekuje da uvek imate pravu reč i da budete "melem za dušu". 

Sve što radite je ispravno 

Deca uvek svoje roditelje stavljaju na prvo mesto i ugledaju se na njih. U trenucima krize i teških odluka dete uvek očekuje da majka uradi pravu stvar. Dakle, odluke koje donosite utiču na ono šta će mališan smatrati dobrim, a šta lošim. 

Majka je uvek tu da zaštiti 

Bez obzira na to kakvu grešku da napravi, dete očekuje da ima vašu zaštitu u svakom trenutku, tj. da uvek "ima leđa". 

Izvor: b92.net/superzena    

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari