Većina šminku i kozmetiku drži na POGREŠNOM MESTU u kući – ova prostorija može SKRATITI rok trajanja proizvoda i potpuno PROMENITI NJIHOV SASTAV!

Ovo je jedno od najgorih mesta za čuvanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma.

Izvor: 24sata.hr/Anamaria Dukši  |  
Foto: Africa Studio/Shuttrstock
Foto: Africa Studio/Shuttrstock
.

Ako svoje kozmetičke proizvode i šminku čuvate u kupatilu, to može u potpunosti promeniti njihov sastav, a rok trajanja im se može čak prepoloviti. Ovi proizvodi će se u kupatilu uništiti i izgubiti svoja svojstva, kaže dermatolog Kimberli Hjum, koja vodi kliniku Face the Future.

„Kupatilo je jedno od najgorih mesta za čuvanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma jer se tamo može potpuno poremetiti njihov sastav, a može im se čak upola skratiti rok trajanja", istakla je.

Razlog su nestabilne formule proizvoda i sastojci koji su često jako osetljivi na promene temperature do kojih dolazi svaki put kad se tuširamo, što može oštetiti aktivne sastojke ključne za postizanje rezultata u rutini nege kože.

„Kada se tuširate, vaše kupatilo može značajno da se zagreje, što može biti loše za proizvode za negu kože. Brzo zagrevanje i hlađenje mogu temeljno promeniti teksturu proizvoda i učiniti ga vodenkastim i tako razrediti njegovu efikasnost“ objasnila je.

Da biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz svoje kozmetike, trebalo bi da je čuvate izvan kupatila, u stabilnijem okruženju koje će sprečiti da vaši proizvodi pokažu znakove starenja pre nego što bi trebalo, kaže ona.

Takođe, nije dobro čuvati ih na mestu gde su izloženi suncu, piše Mirror.