Ako ste zaspali ili niste kod kuće, NIJE KRAJ SVETA: Koliko dugo MOKAR VEŠ može da stoji u mašini POSLE PRANJA?

Mokra odeća koja stoji predugo u mašini posle pranja može poprimiti neprijatan miris, Naročito u mašinama koje duže vreme nisu očišćene, a to dalje uzrokuje i više bakterija i buđi.

Izvor: 24sata.hr/Anamaria Dukši  |  
Foto: Pixel-Shot/Shuttrstock
Foto: Pixel-Shot/Shuttrstock
.

Mokru odeću u mašini možete ostaviti najviše osam do dvanaest sati, tvrdi stručnjak iz Whirlpool Instituta za nauku o tkaninama. Za optimalnu svežinu najbolje je da izvadite odeću što pre. Međutim, ako niste kod kuće ili ste zaspali pre nego što je mašina završila sa radom, nije kraj sveta.

Tačan vremenski okvir koliko veš može stajati u mašini nakon pranja ipak zavisi od različitih faktora, koliko često čistite mašinu do toga koju vrstu deterdženta za veš koristite.

Ako niste sigurni da li je mokar veš stajalo predugo, najjednostavniji način da proverite da li treba da ga ponovo oprete je da ga pomirišete. Ako su buđ i bakterije počele da se razvijaju na vlažnoj odeći, osetićete i njihov miris. Ako ga osetite, operite odeću ponovo.

Ako primetite da nedavno oprana odeća ima čudan miris, moraćete da operete i mašinu kako biste se rešili buđi i bakterija, piše PopSugar.