Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Porodica

10. 09. 2018. 09:00   >>  08:09

Kada je pravo vreme da detetu kupimo mobilni? U kom momentu upotreba telefona postaje patologija?

I dok neki misle da bi trebalo već u osnovnoj školi, u prvim razredima kupiti detetu mobilni telefon, drugi smatraju da je pravo vreme srednja škola. Kada je pravo vreme da decu opremimo ovim uređajima?

Francuska je uvela zakon po kojem se deci u osnovnim školama zabranjuje upotreba mobilnih telefona, pa je pitanje da li takav propis treba uvesti i kod nas. O ovoj temi je sa Dejanom Pantelićem razgovarao psihoterapeut Zoran Milivojević.

Mobilni telefon (pametni telefon) je danas svašta, on je računar sa ekranom – možete slušati muziku, igrati igricu, komunicirati preko socijalnih mreža, imate milion raznoraznih aplikacija, rekao je Milivojević i dodao da upravo taj momenat prevazilazi školu.

Amerikanci su primetili da „dete ugradi taj smartfon u svoj identitet i tom detetu više ništa ne treba, postaje nezainteresovano za spoljašnji svet, ono je više od sedam sati dnevno u komunikaciji sa različitim sadržajima, i svega dva sata u komunikaciji sa realnim ljudima.

Milivojević je istakao da su mobilni telefoni korisni uređaji, ali je bitno odrediti digitalne granice, kako i koliko se smeju koristiti u određenom uzrastu.
Saznajte kako postaviti digitalne granice, kada su smartfoni korisni uređaji, a kada njihova upotreba odvodi dete u patologiju.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari