Za nekoliko godina od OSREDNJE glumice postala SVETSKA MOĆNICA - kažu da je muža iskoristila za novac i slavu, ali joj niko ne može NIŠTA

Probajte da na svetskoj javnoj sceni pronađete ženu koja izaziva više oprečnih komentara od Megan Markl koja je pre nekoliko dana napunila 41 godinu.

Foto: ComposedPix/Shutterstock
Foto: ComposedPix/Shutterstock
.

A za samo nekoliko godina, od veridbe sa princom Harijem 2017. preko njihovog venčanja 2018 pa do danas, postala je od osrednje glumice prava "zla", ali moćna vojvotkinja. Ovo "zla" dodelila joj je pre svega britanska javnost i tamošnji mediji. Kao i svi oni koji se slažu sa time da je Megan Markl samo iskoristila supruga za novac i slavu jer joj je karijera bila u krizi odnosno dostigla je svoj vrhunac a ona nikako nije želela da se zadovolji time.

Megan je rođena u Los Anđelesu u Kaliforniji. Njena mama Dorija Regland je socijalni radnik i instruktor joge. Otac Tomas Markl živi u Meksiku. Roditelji su joj se razveli kada je imala šest godina. Otkako je svetska javnost upoznala Megan zbog njene veze, a zatim i braka sa princom Harijem, majka je sve vreme uz nju, a otac koji je nedavno doživeo moždani udar i oporavio se, oštro i krajnje neprimereno kritikuje i optužuje da je, između ostalog, razorila porodicu.

Megan ima starijeg polubrata Tomasa i polusestru Samants Grant, po ocu, koji takođe nisu na njenoj strani. "Moj tata je belac, a moja mama je Afroamerikanka, pola sam crna i pola bela, došla sam da prihvatim to i kažem ko sam ja, da podelim sa vama odakle sam, da izrazim svoj ponos u tome što sam jaka, samopouzdana žena mešovite rase", rekla je Megan jednom prilikom.

Poreklo je bilo i kamen spoticanja i razlog za rasnu diskriminaciju kojoj je bila izložena odmah nakon vesti da se zabavlja sa Harijem. A detalji njenog porekla kažu sledeće: po majci je iz Džordžije, a po ocu ima i engleske, i holandske i irske krvi.

Kada je u pitanju njene obrazovanje, tu su najvažniji sledeći podaci. Završiila je "Haert", svečanu katoličku privatnu školu u Los Anđelesu. Izjašnajva se kao protestant. Diplomirala je 2003. godine na Severozapadnom univerzitetu, gde je dobila diplomu za pozorište i međunarodne studije. A 2013. godine je za Vog rekla da je sa 20 godina ostala bez bodova za završetak godine studija pa je stažirala u američkoj ambasadi u Argentini. Još u nižim razredima Megan je iznosila feminističke stavove kojih se i danas pridržava.

Na samom početku glumačke karije radila je kao slobodni kaliograf, a prvu ulogu ostvarila je u seriji "Opšta bolnica". Učestvovala je u televizijskim emisijama "Srednji grad" (2004), "Rat u kući" (2006) i "CSI:NY" (2006). Glumila je u Foksovoj seriji "Kraj", a najveći uspeh postigla je rolom u seriji "Odela".

Zbog braka sa Harijem odrekla se glume, a kakva je bila u ovom poslu, kojem se vratila nakon silaska sa kraljevskih dužnosti početkom ove godine, možete videti i u filmovima "Vodi ga u Grčku", "Zapamti me", "Užasni šefovi". Pre nekoliko godina pokrenula je sajt "Tig" koji je ugasila 2017.

Pre braka sa Harijem bila je od 2011. do 2013. udata za glumca i producenta Trevora Engelsona sa kojim se pre braka zabavlja sedam godina.

Zanimljiva biografija. Dvor nije mislio posebno zbog njenih golišavih slika iz filmova i serija. Neko bi rekao, bio je to samo njen posao, ali njeni kritičari su bukvalno koristili svaki povod i svaku priliku da bi dokazali da nije dostojna titule vojvotkinje od Saseksa koju je dobila udajom za Harija. Odnos koji su britanski mediji imali, a i dalje imaju prema njoj i Hariju navodi se čak i kao važan razlog njihove odluke da odu sa dvora. A odluka je tek bila skandalozna, saopštena na Instagramu što je bio dodatni udarac za britansku kraljevsku porodicu.

Megzit je zapravo bila javna objava razmirica između Megan i Harija i dvora. Usledili su skandalozni intervjui, njihovo preseljenje u Ameriku gde žive sa decom Lilibet i Arčijem, povratak u Britaniji ali samo nakratko, optužbe britanske kraljevske porodice za rasizam, pa javno izmirenje, praćeno distanciranim odnosom, brojnim profesionalnim potezima koji ne idu na ruku dvoru, ali koji njima donose mnogo para, konstanta strepnja da će reći više nego što treba, kontinuirana kritika upornih kritičara poznatog para, nove biografije koje iznose "mračne" tajne na površinu...

Dosadno svakako nije, a kako je biti u koži Megan, to bi uprkos svemu mnogi voleli da saznaju.

Kejt, Vilijam, Čarls i Kamila čestitali su joj rođendan, ali ne i kraljica, piše Blic Žena.