Stihovi oca devojčice ubijene u Ribnikaru PARAJU DUŠU! Angelini posvetio i izrecitovao pesmu: “Blagoslovi Gospode put anđelu ovom, da se ne umori krilima dok maše…”

Dirljivo i pretužno...

.

U znak sećanja na devojčicu Angelinu Aćimović i ostale žrtve ubijene u masakru u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja nosi ime njihove ćerke. U Sava centru izložene su haljine, izrađene na osnovu Angelininih skica.

Angelina, već samo ime dovoljno govori o njoj. Talentovana devojčica, zaljubljena u modu i crtanje odeće. Sanjala je da jednog dana postane modna kreatorka. Nažalost, taj dan nije dočekala. Ali ostalo je sećanje na Angelinu i jaka želja roditelja da ćerkin san postane stvarnost.

Od svoje pete godine Angelina je pokazivala talent za crtanje kreacija. Pohađala je i školu umetnosti i od malih nogu znala koji je njen put. Međutim, taj put prekinut je stravičnim zločinom. Ipak, nedosanjani snovi postali su java. Crteži su oživeli i postali haljine. Ostala je tuga, ali i ponos roditelja što su imali, kako oni kažu, anđela na zemlji, a sada na nebu.

Angelinin otac Anđelko je pred kamerama Prve govorio o tuzi koju oseća, ponovnom susretu sa ćerkom, motivima da se otvori fondacija.

- Tuga, ali tuga koja je preobražena. Više nije u nekom mraku, nego ushićenjem… Mi ćemo se sresti s Angelinom i sve što radimo sada osećamo njenu pomoć, konstantnu – kaže nesrećni otac i priznaje da se svakog dana moli Angelini i Gospodu Bogu.

.

Govoreći o fonaciji, Anđelko otkriva:

- Cilj je da, znajući uzroke tragedije, a to je porodica i vaspitanje u porodici i destruktivni sadržaj interneta koji jako utiče na sve nas, posebno na decu, radimo na formiranju stručnih timova koji će tu temu obrađivati, dati određene smernice, mere, šta treba da uradimo, na koji način, predavanja, radionice... U cilju nekog dugoročnog ostvarivanja te ideje i te želje, zamislili smo da uz pomoć države i ljudi, donatora, izgradimo jedan centar koji će upravo imati osnovnu ideju, da se tim bavi stalno i kad nas ne bude bilo.

.

Za života, Angelina je nacrtala 22 haljine. Najpoznatiji modni dizajneri prema njenim skicama izradili su 16 haljina koje su trenutno izložene. U znak podrške porodici prestižan brend Dior, koji je Angelini bio omiljeni, kreirao je još dve haljine.

Kupovinom haljina ostvaruju se donacije za aktivnosti fondacije.

- Ljudi mogu da se ovde informišu, odaberu haljinu i jave nam se na mail. Mi ćemo sa njima dogovoriti da im se uzmu mere, tačno i za svakoga će biti potpuno identična kopija urađena, a sve ovo što ovde vidite je deo naše kolekcije i to u principu nije na prodaju.

Angelina živi kroz umetnost, haljine, modu. Želja roditelja je da i ona bude ponosna na njih kao što su oni na nju. A otac Anđelko je svoju ljubav prema ćerki pretočio u poeziju i želeo da se svojoj mezimici obrati na još jedan način. Stihovi paraju dušu… Pogledajte njegovu dirljivu recitaciju pred našim kamerama!