Mediji BRUJE o njoj: Ovo je najmlađa transrodna manekenka na svetu i predviđaju joj sjajnu karijeru (FOTO)

Svi su odahnuli kada se ugasila jedna od najkontraverznijih emisija "Toddlers and Tiaras", koja je pratila živote devojčica koje su se takmičile na izborima lepote.

.

.

Devojčice su od malih nogu bile prinuđene da nose tešku šminku, štikle, da idu u solarijum, stavljaju veštačke nokte, a neke su čak morale da piju energetska pića kako bi izdržale taj tempo.

Javnost je osuđivala roditelje koji su to priređivali svojoj deci govoreći da je to ništa drugo nego zlostavljanje.

U međuvremenu, pojavila se Noela MekMaher, najmlađa transrodna manekenka na svetu, o kojoj svetski mediji bruje već neko vreme, prenosi tuzlanski.ba.

Njena porodica tvrdi da je rođena sa jakim i sigurnim osećajem identiteta i da se ta samouverenost jasno vidi kada zakorači na modne piste.

Njena majka, Di, kaže da se Noela prvi put identifikovala kao transrodna osoba sa samo dve i po godine.

.

"Sve je počelo kada je imala dve i po godine, skoro tri. Kada bi joj neko rekao da je sladak dečak, ona bi uzvratila i uzviknula: "Nisam dečak, ja sam djevojčica!"", izjavila je u jednom intervjuu njena majka.

S jedne strane mnogi iskazuju zabrinutost jer smatraju da ju je Di natjerala da postane trans, dok joj s druge strane razni modni stručnjaci i aktivisti predviđaju ogroman uspeh.

"Noela je fenomen. Ona ima samo 10 godina, ali predstavlja toliko toga u smislu gde je svijet sada. Vidimo sve više transrodnih modela, a ona je najbolji uzor. Toliko je samouverena za nekoga tako mlad. Ona je sposobna da zaradi čak do dva miliona dolara u sledećoj godini“, izjavio je jedan holivudski agent.

Reći za nekoga ko ima 10 godina da je „fenomen“ i „najbolji uzor“ zvuči pomalo nebulozno, jer je dijete u tom uzrastu ipak samo dete. Porodica je Noeli promenila rodni list, na kojem su pol dečaka promenili u devojčicu, i to kada je imala samo šest godina.

Njen cilj, kako kaže Noelina majka je da bude "vidljiva transrodna omladinska aktivistkinja i model.“

Da li Noela ili bilo koje drugo dete uopšte zna u tim godinama šta je omladinski aktivizam ili je njene želje osmišljavao neko drugi?

.

Dakle, svima je bilo užasno kada su majke slale svoje devojčice na takmičenja lepote, ali kada je u pitanju Noela kojoj rade slične stvari, to je prelepo i hrabro, samo zato što je akcenat na tome da je u pitanju trans dete.

Njena majka Di je danas u vezi sa 32-godišnjom ženom koja se takođe identifikuje kao transrodna osoba. Noela je od malena bila uključena u mnoge aktivnosti koje se tiču trans osoba, a Di je čak izjavila za "Chicagoparent" da će njena ćerka za koju godinu krenuti sa hormonima i operacijama promene pola.

Nakon medijske pompe, Noelin otac Timoti MekKord, koji je navodno bio protiv ćerkine tranzicije, slomio je ruku devojčici kada je pokušao da je natera da obuče mušku pidžamu.

On je ubrzo priznao krivicu za optužbu za ugrožavanje deteta i izjavio je kako se davno razišao sa Di i da od incidenta nije video dete.