Kada bi ZIDOVI mogli da PROGOVORE: Šokantna prošlost kuće iz detinjstva Grejs Keli - koju je njen sin nedavno kupio...

Grejs Keli je bila poznata po ljubaznošću, glamuroznom izgledu i svojoj bajkovitoj priči o braku sa stranim princom. S druge strane, njen dom u Filadelfiji iz detinjstva bio je domaćin mračnim tajnama i nizom skandala koji su pretili da pokvare netaknuti imidž princeze od Monaka.

Izvor: Stil/Daša Lončarević  |  
Foto: Profimedia/Lisa Lake
Foto: Profimedia/Lisa Lake
.

Kada je njen sin princ Albert kupio majčinu kuću iz detinjstva u predgrađu Pensilvanije za 754.000 dolara krajem 2016. godine, zloglasne priče koje su kružile porodicom Keli ponovo su iznete na videlo.

Ista rezidencija u kojoj je filmska zvezda pozirala sa tadašnjim verenikom princom Renijeom od Monaka, pokazujući svoj svetlucavi verenički prsten brenda Kartije, bio je dom njenog brata političara koji je imao aferu sa transseksualnom ženom.

U njoj je takođe bila smeštena jedna starija žena koja je skupljala životinje zaražene buvama pre nego što je smeštena na psihijatrijsku negu.

Grejs Keli i princ Renije od Monaka često su vodili svoje troje dece u dvospratnu kuću od cigle koja je imala šest spavaćih soba i četiri kupatila sve dok nije prodata 1974. godine, skoro deset godina pre nego što je princeza umrla u 52. godini, 1982. godine.

Ove posete bude lepe uspomene za princa Alberta, jer je primetio da je rezidencija „veoma posebna za našu porodicu“ i da ju je preuzimanjem spasao „od skoro sigurne smrti ili razvoja“, prenosi Pejdž Siks.

Grejsina majka prodala je imanje Tomasu i Dženet Lonton, koji su ga šest dana kasnije prodali Mardžori Bamont, koja je u kući živela više od 40 godina. Ona je optužena za okrutnost prema životinjama 2013. godine kada je 14 živih mačaka - i jedna mrtva - pronađeno u rezidenciji prepunoj buva. Bamont je bio najnoviji slučaj šoka javnosti koji se dogodio unutar zidova kuće Grejs Keli koju je 1920-ih sagradio njen otac.

Grejs Keli je bila treće dete majke Margaret i oca, Džona B. 'Džek' Kelija starijeg, a ispred nje su bili Margaret "Peg"' i Džon Mlađi koji je imao najveći skandal koji je pretio da naruši imidž porodice kada je kao političar imao javnu vezu sa transseksualnom ženom 1970-ih, po imenu Rejčel Harlou.

Ogorčena i zabrinuta da će ljubavna afera osramotiti ili izazvati probleme njenoj ćerki u Monaku, Margaret Keli je brzo odbila kandidaturu svog sina za gradonačelnika Filadelfije 1975. godine.

Džon stariji, imao je dva poznata brata, Voltera i Džordža.

Volter je bio u industriji zabave i zaradio je pravo malo bogatstvo, ali je proćerdao sav svoj novac. Džordž je dobio Pulicera za dramu "Kregova žena", koja je kasnije pretvorena u film.

Međutim, njegova porodica nije dobro prihvatila njegov homoseksualni identitet. Starija sestra filmske zvezde - Margret umrla je od alkoholizma nakon što je prošla kroz dva propala braka i nakon što je 15-godišnja ćerka pobegla u Ajovu da živi sa svojim dečkom.

Uprkos skeletima u ormanu, princ Albert želeo je novi početak za dom svoje majke. Rekao je da će se, kada se vrati u prvobitno stanje, s vremena na vreme ponovo otvoriti vrata porodične kuće kao muzej.

Međutim, pošto se dom nalazi u komšiluku, kraljević je rekao da verovatno neće raditi kao tradicionalni muzej, sa uobičajenim radnim vremenom. On je rekao da, iako će biti različitih javnih događaja, to neće biti isključivo muzej.

„Iako je to istorijska znamenitost, ne mislim da je otvaranje muzeja pravi put. Biće, međutim, veliki broj događaja koji će omogućiti javno obilaženje. Kaže da njegov tim radi na razvoju događaja koji će privući posetioce u muzej. Dom će služiti kao ispostava za Fondaciju princeze Grejs i Irsku biblioteku princeze Grejs u ​​Monaku.