Dok su neki BEŽALI OD VARNICA, ona se u to ZALJUBILA! Ima samo 19 godina i odličan je varilac: Ti možeš da budeš model, šta ćeš ti ovde, govorili su joj

Minea Mijatov iz Subotice ima samo 19 godina, a već se bavi jednim od najzahtevnijih poslova i totalno "netipičnim za ženu". Iako su joj porodica i prijatelji često govorili da izabere manje opasan i prijatniji posao, Minea se ipak odlučila za varenje!

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Odmah nakon što je završila srednju školu, Minea je otišla na razgovor za posao i bez ikakvog predznanja se upustila u varenje. Radi po 12 sati dnevno, a najviše joj se dopadaju razne boje koje nastaju u procesu varenja.

Srbiji nedostaje oko 3.000 varilaca i iako je posao dobro plaćen, nema dovoljno radne snage. Čak je i Minea na razgovoru za posao dobila savet da se bavi manekenstvom, a ne ovako zahtevnim radom.

Pored varenja bavi se i crtanjem. Minea ističe da je i za jedno i za drugo potrebna laka ruka. To su jedina dva posla u kojima sebe vidi kao ostvarenu osobu. Čak u budućnosti planira da spoji ova dva zanata i počne da vari portrete.

Njoj nije važno da to bude samo kvalitetan var, već i na oko lep, a kako ona to čini, i kako izgleda jedan njen dan na poslu, pogledajte u nastavku: