"Danas hodate na dve noge, uveče se probudite VEZANI U KREVETU. Imao sam SUICIDNE MISLI..." Arsen danas pomera granice (VIDEO)

Bio je običan momak koji je voleo život, brzu vožnju i motore. Sada je poseban mladić koji život ceni, poslovno veoma napreduje i svakoga ko klone - hrabri i poštuje. Arsen Arsenović je bivši parakajakaš, osvajač zlatne medalje i sada suosnivač start-apa.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Presudna za njegov život bila je 2012. godina kada je vozio motor i naleteo na traktor. Tada je izgubio desnu nogu, iznad kolena.

"Danas hodate na dve noge, uveče se probudite vezani u krevetu. Imao sam suicidne misli i vikao sam da želim da se ubijem i to pred majkom. I onda su me vezali u šok sobi".

Iste te večeri doneo je odluku i od tada priznaje samo napredak.

U želji da ohrabri i motiviše svakoga ko ima protezu, Arsen je sa svojim timom napravio nešto što ni svet do tada nije video. Ideja je počela onda kada je odlučio da sebi napravi estetski prihvatljivu protezu za nogu, jer je do tada nosio samo šipku. Menjao ih je u zavisnosti od prilika, jednu na posao, drugu na trening...

"Cilj ovog projekta je da ljudi sa invaliditetom postanu vidljivi u društvu. Da mogu da se modiraju i da svoj invaliditet istaknu kao nešto veoma unikatno i što ih čini drugačijima. Da to bude pozitivna promena, a ne negativan utisak", govori dizajnerka u Arsenovoj firmi, Nevena Ivanović.

Arsen ističe da svoju ideju ne bi mogao da sprovede u delo bez svog tima.

U prilogu u nastavku detaljnije upoznajte Arsena Arsenovića, bivšeg odbojkaša i boksera, koji je uzeo vesla u svoje ruke i odveslao do pobede...