Čak i MAJKA joj je govorila da NIJE DOVOLJNO ATRAKTIVNA; Njen odgovor na to bio je: "Nemoj se roditi lepa i USPEĆEŠ u životu!"

Pevačica i glumica Barbra Strejsend jedna je od najtiražnijih i najbolje plaćenih zvezda svih vremena. A svojevremeno ju je čak i majka odvraćala od karijere u šou biznisu, smatrajući da nije dovoljno lepa. Ali Barbru to je nije sprečilo da pokuša i - uspe.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

„Došla sam u Holivud, iako nisam operisala nos, stavila nove zube, niti promenila ime. I zahvalna sam sebi na tome“, kasnije je pričala. Jedino je zbog scenskog imidža skratila ime Barbara u zvučno Barbra.

Ubrzo je njen talenat dobio i svetsko priznanje. Osvojila je dva Gremija već sa prvim albumom. Sada ima više od 200 različitih nagrada, uključujući Oskara. Postala je jedna od najuspešnijih žena savremenog šou biznisa

Godine 2016. zauzela je treće mesto na listi najbogatijih muzičarki u Sjedinjenim Američkim Državama, časopisa Forbs. Njena imovina procenjuje se na 370 miliona dolara. „Nemoj se roditi lepa i uspećeš u životu. Pošalji ceo svet dođavola i svi će ti se diviti, kopiraće te”, rekla je zvezda.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Citati Barbre Strejsend o muškarcima, ženama i deci:

„Teško je biti dete slavnih roditelja, ali moj sin Džejson je vremenom shvatio da su mnogi ljudi imali teško detinjstvo. A ko je imao savršeno? Na prste se mogu izbrojati. Teškoće grade karakter. Vremenom ljutnja nestaje, a mi stičemo razumevanje i učimo se da budemo zahvalni na tom iskustvu.”

„Kod kuće nosim stalno jedno te isto. Uopšte me ne zanima nakit i ne nosim pantalone koje me stežu u struku. Volim da mi je udobno. Ima mnogo važnijih stvari od spoljnog izgleda.”

„Savršenstvo mora da u sebi sadrži neku malu manu. Jer je sve savršeno - beživotno i dosadno.”

„Život je previše kratak, zato počnite od deserta. ”

„Pomisao da se približava kritično doba – 40, 50, 60 godina (kod svakog je različito) dovodi ljude do depresije. Kakve veze ima koliko ti je godina? Probudio si se ujutru – to je već sreća! Zahvali se Bogu za svaki proživljeni dan. Ako se plašiš rođendana, zašto uopšte živiš?“

„Danas se muškarac smatra džentlmenom ako pre poljupca izvadi cigaretu iz usta.“

„Zašto se žena deset godina trudi da mužu promeni navike, a onda se žali da on nije čovek za koga se udala?“

„Mogla bih da ispunim celu knjigu obećanjima koja su mi muškarci dali u krevetu.“

„Mislim da muškarci i mi nismo jednaki. Mi smo iznad njih. Volela bih da budem Skarlet O’Hara, ali ne i Vivijen Li.“

„I diktatori mode ponekad greše, ali uvek će se naći milioni žena spremnih da im plate za te greške.“

Izvor: Stil.kurir.rs