Naučnik koji se nije kupao 12 godina!

Dejvid Vajtlok,koji je po zanimanju hemijski inžinjer nije kupao 12 godina, a na svom telu ima na milijarde dobrih bakterija zbog kojih, kako tvrdi, njegov znoj ne smrdi.

.

Na, po mnogima sumanutu ideju da se ne tušira, Dejvid je došao kada ga je devojka pitala zbog čega se konji valjaju u blatu i prašini. Od njenog pitanja do danas prošlo je 12 godina, a Vajtlok je kupanje zamenio prskanjem sprejom "Mother Dirt" koji sadrži amonijak-oksidirajuću bakteriju (AOB).
"Dosad se niko nije setio da sprovede istraživanje nad ljudima koji se svakodnevno tuširaju s ciljem utvrđivanja koliko je to zdravo. Na tome temeljim svoju odluku o netuširanju i tvrdim da je to mnogo bolje rešenje. Voleo bih da ceo svet prihvati ovu praksu" - samouvereno ističe naučnik.

Vajtloka je zainteresovao uticaj mikroorganizama koji žive u zemlji, rekama, okeanima i na telu. Vrlo brzo je otkrio da se ove životinje valjaju u blatu kako bi osigurale dovoljno bakterija na svom telu i na taj način onemogućili sopstvenom znoju da smrdi tokom vrućih letnjih meseci.

Ljudski znoj funkcioniše na potpuno isti način. Pretvara se u amonijak koji smrdi, ali može se neutralizovati prisustvom ovih bakterija. Jedini problem je u tome što većina nas, zbog redovne higijene, na svom telu nema dobrih bakterija.

Hemijski injžinjer Vajtlok ih na sebi, posle 12 godina, ima na milijarde. Prska svoje telo AOB bakterijama koje nabavlja u kokošinjcima, svinjcima i štalama. Izuzetak kod Vajtloka su ruke koje pere sapunom samo u dva slučaja: pre jela i nakon odlaska u toalet.

Izvor: zanimljivostidana