Ribar bacio sidro, ono zapelo za "stenu", a on postao milioner!

Kada mu je sidro zapelo za “stenu“, ribar ju je izneo i odneo u trošnu kolibu. Tamo ju je stavio ispod kreveta u nadi da će mu doneti sreću u ribolovu ne shvatajući da je postao bogataš.

.

Pre deset godina, siromašni ribar s Filipina je na obalama ostrva Palavan našao ogromni biser. Shvatio je to kao znak dobre sreće i zbog toga ga stavio pod krevet u svojoj trošnoj kolibi. Ako ništa drugo, mislio je praznoverni čovek, možda će zbog njega ulov biti bolji.

Biser zaista je bio sreća što je ribar uvideo tek kada mu je koliba izgorela do temelja. Naime, jedina stvar koja je ostala čitava bio je biser težak 34 kilograma. Ribar ga je zbog toga pokazao lokalnom turističkom službeniku koji nije mogao da veruje svojim očima.
Ispostavilo se da je anonimni ribar pre deset godina pronašao najveći biser u istoriji čija je tržišna vrednost oko 100 miliona dolara.
“Ribar je pre desetak godina s brodića bacio sidro koje je zapelo za stenu tokom oluje. Prmetio je da je to ustvari bila školjka, pa ju je zajedno sa sidrom izvadio iz mora. On jednostavno nije znao o koliko se vrednom pronalasku radi pa je biser držao kod kuće – za sreću“, izjavila je službenica Turističke organizacije Filipina Ejlen Sintija Amurao.
Biser mu je zaista doneo sreću jer je zahvaljujući njemu postao jedan od najbogatijih ljudi u zemlji.

.

Izvor: Bulevar.B92